RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Kritikk får vi uansett

Sist oppdatert:
Men Vadim Demidov mener Rosenborg viser styrke.

ROSENBORG-HØNEFOSS 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Etter å ha levert den mest imponerende forestillingen på hjemmebane i årets sesong, var Rosenborg naturlig nok fornøyde med å ha bydd på god fotball for de 21.474 tilskuerne som fylte Lerkendal.

Men da spørsmålet om det sjanseskapende spillet og den solide seieren kom som en følge av et sterkt Rosenborg, eller et svakt Hønefoss-lag, var Vadim Demidov tydelig i sitt svar.

- Hønefoss skaper trøbbel for alle de spiller mot. Det er bare å se på de siste kampene til laget. Derfor er det sterkt av oss å vinne i dag, og på den måten vi gjør. Media har kritisert oss i det siste, men vi står sammen og er sterke, sier Demidov til Nettavisen.

For selv etter en overbevisende forestilling, både defensivt og offensivt, tror ikke Demidov at kritikken vil stilne.

Men det bryr han seg lite om.

- Kritikk får vi vel uansett, smiler Demidov.

Svenske målscorere
Men etter Hønefoss-kampen er nok de fleste som følger Rosenborg fornøyde. Trønderne gikk rett i strupen på gjestene fra Hønefoss, og skapte flere gode muligheter. Et fullt Lerkendal lot seg begeistre av godfotballen i finværet.

Men mål ble det ikke før det var spilt nærmere en halv time av oppgjøret. Et hjørnespark så ut til å ende i klypene til Hønefoss-keeper Thomas Solvoll.

Men så gjorde keeperen de utrolige. Han mistet ballen bak seg, og der kunne Mikael Dorsin overraskende konstatere at han akkurat hadde blitt servert på sølvfat.

Lerkendal eksploderte, og da Dorsins backkollega, Mikael Lustig, økte til 2-0 fem minutter før pause var festen virkelig i gang.

Les også:
VIF-Aalesund:- Moa blir ikke her lenge
Odd-Tromsø:
Beste siden Tom Nordlie
Molde-Haugesund:- Så feigt at jeg ikke har ord
Brann-LSK:Partyfikseren
Sandefjord - Viking:Gir spillerne fri fra 17. mai-toget
Start-Kongsvinger:Sesongens største dommertabbe?
Strømsgodset-Stabæk:Det rakner for stortalentene

Bød på fest
Trondheims-russen koste seg i sola, supporterklubben Kjernen sang for full hals og det var nærmest ikke et ledig sete å se på hele stadion.

Derfor var det også på sin plass at Rosenborg for første gang i årets sesong nettet mer enn ett mål før pause. Etter å ha sett mange kjedelige førsteomganger på Lerkendal det siste året, var det forfriskende med et Rosenborg-lag som malte på, i angrep etter angrep. Til tider var det bare spill langt inn på Hønefoss sin banehalvdel.

- Det er slik vi vil se ut, det er slik vi vil spille, sier Dorsin til Nettavisen.

Og det kan fort være at det Rosenborg presterte mot Hønefoss er starten på en stigende formkurve hos trønderne.

For når gresset blir grønnere, kommer også trøndernes egenskaper med ballen mer til sin rett. Det var tilfellet i fjorårssesongen, og mye kan tyde på det samme i år.

- Det er klart banene spiller en rolle. I starten når banene er så som så, handler det om å krige til seg poengene. Da er det like viktig å ikke tape. Det er enklere å være konstruktiv på en god bane, sier Erik Hamrén.

Og også Lustig sier seg enig i sjefens uttalelser.

- Banene blir bedre og da kommer også spillet mer fram. Tidligere har vi kriget og kjempet om poengene, mens nå ligger det mer til rette for å spille fotball. Men det forutsetter at vi løper mer og så håper vi spillet sitter, sier svensken.

- Har mye mer å gå på
Dorsin mener det er nettopp den gode bevegelsen som gjør at Rosenborg så friskere ut enn på lenge.

- I dag har vi bra bevegelse, og når vi i tillegg får mye rom blir det morsomt å spille.

Og venstrebacken tror spillet kommer for trønderne nå, i alle fall så det slik ut mot Hønefoss.

- Det så bra ut i dag, vi får håpe det skjer nå.

Vadim Demidov tror i alle fall at Rosenborg-supporterne kan glede seg til fortsettelsen. Midtstopperen er nemlig klar på at trønderne har mye å gå på .

- Det kan fort hende at det løsner for oss nå. Vi har i hvert fall mye mer å gå på, sier Demidov.

Det lover i så fall ikke godt for spenningen i Tippeligaen. Rosenborg er nemlig ubeseiret på de første tolv kampene, og ligger på andreplass på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere