*Nettavisen* Sport.

- Krysning av Myggen og Doffen

Per-Mathias Høgmo sparer ikke på konfekten når han skal beskrive juvelen Per Ciljan Skjelbred.

29.09.05 10:59

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen) / ROSENBORG – LYON 0-1: - Per følger opp prestasjonene sine. Det han gjør i dag, smaker det fugl av, sier Høgmo.

TV 2 Nettavisen snakker med RBK-treneren når han er på vei ut døra på Lerkendal. Det er gått en drøy time siden 0-1-tapet mot Lyon. Etter pressekonferansen og utallige intervjuer har Høgmo rukket en rask dusj. Dermed har han også fått tid til å tenke litt mer over det som faktisk skjedde på Lerkendal-matta denne onsdagskvelden.

Og selv om det ble tap, ser Høgmo som vanlig mange lyspunkter bak resultatet. Det aller største heter Per Ciljan Skjelbred.

18-åringen spilte en ny stor kamp offensivt på Rosenborgs midtbane, selv om Mahamadou Diarra var betydelig mer verdig motstander enn Tommy Svindal Larsen på Lerkendal sist søndag.

Nærmer seg landslaget
- Per har arbeidskapasitet, han har gode holdninger og internasjonale ferdigheter. Det er mer enn en floskel at han kan nå så langt han vil. Per har vært et løft for laget, fastslår Høgmo, som skuer sørover i landet når han skal finne relevant sammenlikning.

- Per er en slags krysning av Erik Mykland og Kristofer Hæstad. Han har mye Myggen i seg, samtidig som han har Doffens løpskraft.

Høgmo holder likevel fast på at Skjelbred fortsatt er for fersk for A-landslaget – men innrømmer at han nærmer seg.

- Nå ble han tatt ut på U21-laget. Det er et naturlig steg videre. Så får vi se etter hvert, sier Høgmo.

- Kamp for Johnsen
Per-Mathias Høgmo applauderer også innhoppet til Frode Johnsen, som kom inn for Thorstein Helstad de siste 20 minuttene. Da hadde Helstad i halvannen omgang prøvd å løpe seg fri i et bakrom som ikke eksisterte. Johnsens inntreden ga Rosenborg umiddelbart mer trøkk.

- Det ble etter hvert en kamp for Frode. I dag var han venn med ballen og dyktig til å gjøre seg spillbar.

- Burde byttet ha kommet tidligere?

- Vi trodde Thorstein skulle klare å bryte igjennom, og han var svært nær et par ganger.

Høgmo innrømmer at han er litt overrasket over at Lyon la presset såpass lavt – selv om det var nettopp det han ønsket å oppnå med et taktisk utspill på tirsdagens pressekonferanse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Taktisk utstpill
Der sa Høgmo at han visste Lyon kom til å etterlate seg rom som Rosenborg kom til å utnytte.

- Jeg sa det i håp om at de skulle legge seg lavt. I så fall visste vi at de ikke kom til å skape så mye mot oss. På den andre siden ble det selvfølgelig vanskeligere for oss å bryte igjennom, poengterer Høgmo – og får med det utsagnet prisen for kveldens understatement.

Lyon-forsvaret fremsto som en ugjennomtrengelig betongkoloss, og Rosenborg kom aldri til mer enn to-tre kvalifiserte målsjanser.

Nærmest scoring for Rosenborg var venstreback Mikael Dorsin, med et frispark i stolpen fra nesten 30 meters hold i første omgang.

Uefa-cup mest realistisk
På en kveld der Rosenborg tapte, gledet RBK-treneren seg over det andre resultatet i gruppa.

- Jeg tror det var veldig greit for oss, sier Høgmo

Real Madrids 2-1-seier over Olympiacos gjør at grekerne sakker akterut i gruppe F. Det er gunstig hvis Rosenborg sikter seg inn mot en tredjeplass og videre spill i Uefa-cupen.

Høgmo innrømmer at det trolig er det beste trønderne kan håpe på.

- Da trekningen var klar, var det vel ingen som levnet Rosenborg noen som helst muligheter, poengterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.