*Nettavisen* Sport.

- Kult å kjempe i toppen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Niklas Dyrhaug var nær ved å havne på pallen i Falun.

16.03.12 18:01

De norske herrene klarte ikke å følge opp suksessen fra onsdagens sprintrenn i Stockholm da Mördarbacken skulle bestiges fredag.

Alex Harvey vant rennet knepent foran Dario Cologna, som var to tideler for sent ute til å vinne rennet. Devon Kershaw tok den siste pallplassen med tiden 8.19.9.

- Kult å kjempe i toppen
Niklas Dyrhaug, som havnet på fjerdeplass. var ikke skuffet selv om han havnet utenfor pallen i fredagens 3.3 kilometer.

- Det var en bra prolog. Helt siden femmila har jeg følt meg bra og i god form. Det var godt å bare dunke til. Jeg havnet utenfor pallen, men jeg er veldig fornøyd med fjerdeplass, sier Dyrhaug til NRK.

Nordmannen var godt fornøyd med å bite fra seg i den første sesongen han konkurrerer med de store gutta i verdenscupen.

- Det er kult å være med og kjempe i toppen. Det er midt første år i verdenscupen, så det er moro å være med, sier han videre.

Kungen av Mördarbacken
Det var Marcus Hellner som var kjappest opp den beryktede Mördarbacken, hvor svensken passerte 3.1 sekunder foran Dario Cologna.

Til tross for at det ikke ble noen pallplass, må de norske gutta si seg fornøyd med laginnsatsen etter å ha fått tre mann blant de ti beste.

Anders Gløersen ble nummer fem, mens Sjur Røthe tok åttendeplassen.

Ingen av de norske har mulighet til å havne på pallen sammenlagt i verdenscupen, og Dario Cologna har for lengst ødelagt spenningen om sammenlagtseieren for herrer.

Vi fulgte rennet LIVE:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.