- Kunne blitt drømme-debut

Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

- Han trenger ikke skyte ballen i 150 km/t, sukker Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter kjempemissen til Migen Memelli på overtid.

19.04.06 10:54

Brann-Lillestrøm 1-1 (iBergen.no/Brann Stadion)

- Han kunne i stedet plassert ballen. Det var en kjempesjanse som burde gjort at vi hadde fått tre poeng i denne kampen, sier Mjelde som var tydelig skuffet over sjansen som kunne gitt albaneren stjernestatus i Bergen i sin debutkamp.

Klar straffe
Mjelde trekker også frem straffesituasjonen som en matchball Brann kunne ha avgjort kampen på.

- Det var klart straffe. Lillestrømspilleren slo ballen vekk med hendene og dommeren har innrømmet til meg at det skulle ha vært straffe. Men han står med ryggen til. Og slik er det.

- Men ellers hadde dere ikke så mye å by på?
- Vi fikk ikke spillet ut på kantene slik vi ønsker. Lillestrøm skyver med mange spillere og det blir mye rom på sidene. Men dette klarte vi ikke å utnytte i dag og vi har noe å jobbe med. Banen må også ta litt av skylden for at det ikke ble så fint spill. Men objektivt sett så er det vel greitt med poengdeling, sier Mjelde.

Skuffet over miss
Memelli kunne blitt Stadion-yndling for alltid hadde han puttet på supersjansen han fikk, men Lillestrøm-keeperen ville det annerledes. Heinz Müller tok seg av skuddet som gikk rett på ham fra fem meter og ble bortelagets store helt, til stor fortvilelse for Brann-debutant Memelli.

- Jeg burde ha puttet på den muligheten. Det kunne blitt en kjempedebut, men jeg klarte ikke å konsentrere meg i det avgjørende øyeblikket. Veldig surt. I stedet for å bli kampens helt og sikre tre poeng er jeg nå veldig skuffet. Det sitter langt inne å misse på en slik sjanse når du er spiss, sier debutanten fortvilet.

Om Memelli hadde vært match fit tror han det ville sett annerledes ut. For albaneren har slitt med en halsinfeksjon de siste ukene og ikke fått trent skikkelig. En Memelli i form hadde scoret ifølge ham selv.

- Det har mye å si at jeg ikke har fått trent skikkelig den siste tiden. Hadde jeg vært i form så hadde jeg satt den sjansen, hevder en skuffet Memelli.

- Vanskelig å spille
Det sier Brann-kaptein Martin Andresen, som mener det ikke var noen stor kamp fra verken Brann eller Lillestrøm.

- Nei det var det ikke. Det var en kamp med masse dueller, men banen innbydde ikke til annet heller.

- Men dere hadde noen muligheter?
- To matchballer som i en straffe og kjempesjansen til Migen. Fortsetter vi å skape disse matchballene er jeg sikker på at det blir mange poeng fremover, sier Andresen som synes samarbeidet på midtbanen med Charlie Miller fungerte greit.

- Vi fungerer ikke helt som en enhet ennå, men Charlie gjorde en god kamp.

- Ikke lett å slå oss
Brann er ubeseiret eller uten seier etter de to første rundene, alt etter som hvordan en ser det. Kaptein Andresen bruker den positive vinklingen.

- Vi viser at vi er et vanskelig lag å slå og det står jeg for, sier Andresen som tidligere har uttalt at Brann er et lag som kan ta gull i år. Men han innrømmer at det må bli seier i hjemmekampene skal den målsetningen slå til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.