RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne gått enda bedre

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff viste styrke på oppløpet i Sacramento, men var ikke helt fornøyd i etterkant.

Alexander Kristoff (BMC Racing Team) spurtet natt norsk tid inn til tredjeplass på åpningsetappen av Tour of California søndag.

Nordmannen med en fortid i Joker Bianchi presterte årsbeste, og vel så det, men det kunne gått bedre for rogalendingen i spurten hvor det ble kaotisk grunnet flere velt hvor blant annet spurtkanonen Tom Boonen (Quick Step) gikk ned i asfalten.

- Jeg følte meg bra i dag, men det kunne gått enda bedre hvis Marcus (Burghardt) hadde hørt at jeg var på hjul og startet spurten for meg, fortalte Kristoff til procycling.no etter etappen.

Les også: Hvor ble de av, Cav?

Den første etappen i Amgen Tour of California ble som forventet avgjort på oppløpet i Sacramento. Mark Cavendish styrte troppene i HTC-Columbia, men Kristoff hadde ikke smågutter foran seg han heller.

- Jeg fikk god hjelp av (George) Hincapie og Marcus (Burghardt) før spurten, fortsatte Kristoff.

Begge rytterne kommer som kjent fra Mark Cavendishs lag foran årets sesong. Hincapie er av mange betegnet som en av verdens spurtopptrekkere, og Burghardt er kjent for sin enorme kjørestyrke, men han har også en bra avslutning.

I Sacramento søndag var det Hincapie, Burghardt og norske Kristoff, i denne rekkefølgen, som skulle sørge for suksess for BMC Racing Team-laget. Alt gikk ikke som planlagt, men de får flere muligheter i etapperittet som avsluttes neste søndag.

- Marcus fikk ikke med seg at jeg var bak han, og da måtte jeg gjøre jobben selv, avsluttet Kristoff.

Ifølge Eurosport-kommentator og procycling-blogger Ole Kristian Stoltenberg hadde Kristoff størst fart på oppløpet, men det nytter som kjent ikke hvis posisjonen er for dårlig før spurten. Det viser i hvert fall potensial, og det er en meget god start på proffkarrieren.

PS: Kristoff sykler i ungdomstrøyen på mandagens etappe. Etappen til Santa Rosa blir trolig en ny sprinterfest i California.

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere