RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne hatt 20.000 overnattinger

Sist oppdatert:
Interessen for Rosenborgs møte med Arsenal i Mesterligaen overgår alle tidligere kamper. Hotellrom og billetter er for lengst revet bort.

- Nitti prosent av alle telefoner som kommer inn her, gjelder Arsenal-kampen, sier turistsjef Jens Fredrik von der Lippe til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- De aller fleste er folk som trygler på sine knær om å få hotellrom. Men alle hoteller og overnattingssteder i seks mils omkrets fra Trondheim er fullt.

Dobbelt så mange
Han kan fortelle at det er rundt 3500 hotellsenger i selve Trondheim sentrum. Tar man med et omegn på seks mil fra byen, er kapasiteten på rundt 10.000 senger.

- Det kunne nok ha vært solgt dobbelt så mange etter alle henvendelsene å dømme. Nå er det aldri vært gjort noen vitenskapelig undersøkelse om hvor mye omsetningen i Trondheim øker med under Mesterligakampene. Men det omsettes nok for et sted mellom førti og femti millioner kroner.

Ville kommet
- Det skal også legges til at en god del av denne trafikken ville vi hatt likevel. Vi vet at det er mange som legger seminarer og konferanser nettopp til Champions League-kampene. Disse ville kommet til likevel. Så de som kommer i forbindelse med kampene, er en del av det vi forventer av trafikk til Trondheim, understreker von der Lippe.

Men han understreker at Rosenborg selvsagt har klar betydning for Trondheim. Og at næringen merket at klubben i fjor ikke var med i Mesterligaen.

Bytter ikke
- Det er store beløp som følger med at RBK spiller bra. I fjor var det 609.000 overnattinger i hotellene i byen. I år vil det være 660.000 i løpet av året. Det er klart at RBK-kampene bidrar til dette.

- Det blir jo sagt at Rosenborg-navnet er mer kjent ute i Europa enn Trondheim. Jeg foreslo jo at Rosenborg burde bytte navn til Trondheim Fotballklubb. For å få fram Trondheim-navnet. Det forslaget falt ikke i god jord, sier turistsjefen til TV 2 Nettavisen.

Selv kommer han ikke til å gå på kampen, men overlater plassen til tilreisende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere