*Nettavisen* Sport.

- Kunne ikke gjort det uten henne

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Eirik Verås Larsen mener kona skal ha en del av æren for gullet.

08.08.12 13:18

ETON DORNEY (Nettavisen): Onsdag padlet Eirik Verås Larsen inn til gull i kajakk under OL i London. Dermed kunne veteranen igjen juble. 36-åringen tok også gull under OL I Aten for åtte år siden.

På tribunen satt kona, og Norges flaggbærer i OL, Mira Verås Larsen og fulgte spent med. Også kona har deltatt i kajakk under årets London-OL, men klarte ikke å ta seg til noen finale denne gangen.

- Har betydd alt
Eirik og Mira har trent sammen på Årungen fram mot lekene i Storbritannia, og lagt ned mye hardt arbeid. Etter at gullet var sikret var ikke Verås Larsen sen om å dedisere gullet til fruen.

- Vi fikk bare et kort møte etter løpet, men hun har betydd alt for at jeg har satset mot dette OL. Hun har i hvert fall del i halvparten av medaljen. Det vi har gjort sammen har hatt masse å si, sier han.

Eirik Verås Larsen tok et hvileår etter 2009-sesongen, og veien tilbake mot toppen har vært lang og tøff. Derfor har det vært ekstra viktig å ha støtte fra Mira i opptreningsperioden og forberedelsene.

- Jeg hadde ikke satset så hardt disse to årene om det ikke hadde vært for Mira. Det hadde ikke vært mulig. Jeg var alene i Beijing for fire år siden, og det var ganske stusselig, forteller gullvinneren.

Nå er det imidlertid slutt for Verås Larsen, som legger opp mens han er på topp.

- Det var litt kjedelig i 2010, da hun satset på kajakk, mens jeg var hjemmeværende. Men nå tror jeg at nok er nok. Jeg har gjort mitt. Jeg kunne ikke gjort det om Mira ikke var der og støttet meg.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

- Føler jeg har bidratt
Det var naturlig nok også en meget glad Mira Verås Larsen som møtte pressekorpset minutter etter at ektefellen hadde kjempet seg inn til gull. Hun forteller at hun føler seg delaktig i gullet.

- Jeg har jo gjort dette først og fremst for min egen del, men siden vi har gjort dette sammen, føler jeg at jeg har bidratt litt til suksessen. Men jeg har gjort det mer for meg selv, enn for ham, sier hun.

Paret har ligget i treningsleir på Årungen inn mot årets OL.

- Vi har trent sammen på Årungen før også, men da har det ikke vært det samme. Da har jeg hatt andre folk rundt meg, og vi har ikke trent likt. Det har aldri vært like bra som nå, forteller hun.

Gullvinneren er også stolt over det kona har prestert i London, selv om det ikke ble finale.

- Det har vært veldig positivt å se den gleden hun har hatt ved å delta her i hennes første OL. Det har også gjort at jeg kan fokusere på litt andre ting. Det er helt fantastisk, avslutter gullvinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag