*Nettavisen* Sport.

- Kunne ikke si nei

SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Bjørge Stensbøl avviser at vinterens pengebråk i toppidretten hadde noe å gjøre med avgjørelsen om å slutte i Olympiatoppen.

02.04.04 18:18

Tilbudet om direktørstilling i SAS Braathens var for fristende til at Bjørge Stensbøl kunne si nei. Petter Jansen, påtroppende administrerende direktør i SAS Braathens, ringte Stensbøl for en uke siden.

Rask avgjørelse
Klokken 11 fredag var ansettelsen godtatt av styret i SAS. Halv 12 leverte Stensbøl sin oppsigelse. Innen pressekonferansen klokken 15 hadde han fått hundrevis av tilbakemeldinger fra kollegaer og idrettsutøvere.

- Jeg har utelukkende fått positive tilbakemeldinger. Alle har sagt at de skjønner meg, og ønsket meg lykke til, sier Bjørge Stensbøl til TV 2 Nettavisen. Ikke så rart med tanke på at Norge under Stensbøls ledertid har tatt 122 medaljer i OL.

- Hvis de trenger meg i Aten, skal jeg være tilgjengelig. Det er allerede flere utøvere som har spurt meg om det, sier toppidrettssjefen. Men han håper å melde overgang til jobben som leder for SAS Braathens avdeling for Human Resources innen den tid.

- Det har gått fryktelig fort. Det er en slags ambivalens inne i meg. Det er litt trist å forlate en slik organisasjon som Olympiatoppen, men samtidig gleder jeg meg til å starte i en lignende organisasjon. Det blir helt andre reiser nå, og et annet reisefølge. Men jeg tror innholdet i reisene blir ganske like, illustrerer Stensbøl.

Hvem overtar?
Spørsmålet idretten stiller seg nå, er selvfølgelig ”hvem overtar jobben som toppidrettssjef?”.

- Nå er det ikke slik at jeg utnevner min egen arvtager. Men hvis noen spør meg, skal jeg foreslå et navn eller tre, sier 56-åringen.

Han avviser bestemt at vinterens pengekrangel i norsk toppidrett hadde betydning for avgjørelsen om å gå over til det private næringsliv.

- Det har ingenting med min avgjørelse å gjøre. Da Petter ringte, kjente jeg at dette var noe jeg hadde fryktelig lyst til å si ja til. Det er sikkert ingen stor hemmelighet at det er bedre betalt i det private næringsliv, men det var heller ikke avgjørende.

Assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid er en av de heteste kandidatene til å overta etter Stensbøl som leder for Olympiatoppen.

- Per i dag er jeg ikke blitt spurt. Skulle jeg bli forespurt, må jeg gjøre en vurdering og gi et svar til den som eventuelt spør. Også Jarle Aambø er assisterende toppidrettssjef, og er en glimrende kandidat, sier Havnelid til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.