*Nettavisen* Sport.

- Kunne ikke være feig

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Fallhøyden er stor i Rosenborg, men hadde jeg vært feig hadde jeg ikke hatt noe å gjøre i en jobb som denne, sier Ola By Rise – Rosenborgs nye hovedtrener.

By Rise er en levende keeperlegende på Lerkendal, og har vært med som assistent-trener under Nils Arne Eggen, Trond Sollied og Åge Hareide siden 1998. Mandag kveld overtok 43-åringen selv om Lerkendals store sjef.

- Ikke bruk resultatene mot meg
- Dere har vunnet alt de siste årene. Har du ikke mye å tape?

- Det blir helt feil å bruke de resultatene vi har fått mot meg. Jeg har jo vært med hele veien, om enn i en annen rolle, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Og utdyper:

- Det er alltid fallhøyde i Rosenborg, men da jeg i 1998 ble bedt av Rosenborg å gå inn som medtrener til Trond Sollied, sa alle: ikke gjør det! Min tankegang var at det ikke finnes større utfordring. Press må man leve med som rosenborger. Den sjansen må jeg ta. Hvis jeg hadde vært feig, hadde jeg heller ikke hatt noe i denne jobben å gjøre, sier han.

Noen har hevdet at By Rise kanskje er for snill til å bli hovedtrener. Det er han uenig i.

- Jeg trenger ikke å være slem, men vet at jeg kan de tøffe avgjørelsene når de trengs, kontrer han.

- Ingen revolusjon
Det blir kun små forandringer i RBK-stilen med By Rise som hovedtrener. Rosenborg vil fortsatt være Rosenborg.

- Det blir endringer, men ingen dramatiske. Det blir noen småjusteringer. Det må strammes inn. Da Åge kom inn var Rosenborg overmodne for defensiv utvikling, og Åge har vært flink i forhold til kontradekningen. Vi må utvikle oss videre i riktig retning defensivt. Samtidig må vi friske opp angrepsrytmen, og få mer bevegelse foran mål. Jeg føler også at vi aldri har vært så ballsikre som vi har vært i år. Det må vi bruke ved å bli mer direkte, forklarer RBKs nye trener.

- Hva med nye spillere?

- Jeg har noen tanker. I fjor fikk vi inn Vidar Riseth, Fredrik Winsnes og Øyvind Storflor som blåste litt nytt liv i laget. Vi har en bredere stall enn på lenge, men å gå til neste sesong med nøyaktig samme stall, vil gjøre det litt mer komplisert, sier han.

Men uten å si noe om navn eller posisjoner. Fra før av er det kjent at Ardian Gashi er et av navnene på trøndernes blokk.

- Aktuelt å hente inn utlendinger?

- I så fall bare for å gå rett inn og forsterke laget, sier By Rise.

- Var det godt å stå opp som ny RBK-trener i dag?

- Jeg tenker ikke sånn. Jeg har vært lenge i klubben, og all støtten jeg har fått tar jeg til meg, men det blir helt sikkert tøffe perioder også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag