*Nettavisen* Sport.

- Kunne nok vært gladere

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Et b-preget norsk lag kapret Norge bronsemedaljen på torsdagens mixed-stafett i VM. - Men jeg kunne nok vært gladere, sier Frode Andresen.

08.02.07 17:29

ANTERSELVA (Nettavisen): Andresen gikk ankeretappen for Norge og hadde gull i blikket.

For Tora Berger og VM-debutantene Jori Mørkve og Emil Hegle Svendsen hadde alle levert solide etapper.

Men gullsjansene røk allerede på Frode Andresens første skyting. Ankermannen som bare gikk ut 13,4 sekunder bak gullvinner Sverige, noterte seg for tre bom og dermed tre ekstraskudd.

- Skjer én av 10.000 ganger
Og på siste skytingen gikk det enda verre. Siktet var helt feil innstilt i forhold til vinden på standplass. Andresen måtte nok en gang bruke tre ekstraskudd.

- Jeg fikk en helt skeiv inngang på skytingen. Det er sånn som skjer på ett av 10.000 skudd, oppsummerer Frode Andresen.

- Det var faktisk overraskende at blinkene ikke ville gå ned. Jeg følte meg usikker på hvor mange ekstraskudd jeg hadde brukt. Jeg trodde jeg brukt alle tre, fortsetter han over Nettavisen.

Han jublet derfor ikke akkurat i overkant etter at bronsemedaljen var sikret på den nye øvelsen.

- Kunne vært gladere
- Jeg kunne nok vært gladere, for å si det sånn, understreker Andresen.

- Men bronse med et ikke toppet lag er likevel veldig bra. Som lag må vi være fornøyd, poengterer han.

Landslagssjef Kjell Ove Oftedal skryter av Norges innsats.

- Vi er meget godt fornøyd med bronse. Tora Berger, Jori Mørkve og Emil Hegle Svendsen leverte alle disiplinerte etapper, sier Oftedal til Nettavisen.

Han mener Frode Andresen var uheldig på standplass.

- Sånn som skjer
- Jeg fikk ikke helt eksakt med meg hva som skjedde med ham på standplass, siden jeg var ute i løypen. Men over walkie talkien fikk jeg høre at det kunne dreie seg om feil innstilling i forhold siktet og vinden. Det er imidlertid sånn som skjer, sier Oftedal og minner om at Frode Andresen skjøt glimrende på tirsdagens normaldistanse, som endte med fjerdeplass til veteranen og kun ett tilleggsminutt.

Gullet på den nye øvelsen på VM-programmet gikk til Sverige og sølvet til Frankrike. Begge stilte med toppet lag.

PS: Bronsemedaljen var Frode Andresens fjerde stafett-medalje i VM totalt. Han har stafett-sølv fra 2000, og bronse fra VM i 1999 og 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.