RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kunne sendt oss ned

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Frode Bjørnevik satte ballen i eget mål mot Lyn, men det ble ikke avgjørende.

HAMKAM - LYN 3-2:

HAMAR (Nettavisen): - Jeg ble utrolig lettet da Olivier Karekezi satte inn 3-2 målet. Selvmålet mitt kunne blitt avgjørende og sendt oss ned en divisjon, men nå er vi for fullt med i kampen om kvalifiseringsplassen, sa en lettet Bjørnevik etter søndagens kamp.

Situasjonen skjedde da Lynvingen Erling Knutzon kom seg fri på høyrekanten, og la ballen inn foran mål. Midt foran mål var kun Frode Bjørnevik, og han skulle bare klarere ballen. Men i stedet satte han ballen kontant i mål.

- Jeg skulle bare klarere ballen, og en slik situasjon rydder jeg opp i ni av ti ganger. Det var veldig kjedelig da det skjedde, og jeg tenkte det verste. Men ”Ollie” reddet meg, og han har allerede fått en klem fra meg og flere blir det, strålte en blid Bjørnevik.

Uheldige Simonsen
HamKam kan nok takke Lyns høyreback Magne Simonsen for at de vant, siden han var syndebukken ved begge straffesituasjonene. I første omgang sparket han ned Vegar Bjerke, mens han holdt Tommy Øren i andre omgang. Ante Vitaic var kald og satte inn begge straffene, og det var gull verdt for HamKam.

- Det var surt med straffene. I begge situasjonene var ballen i relativt ufarlige områder, og da skal vi ikke lage straffespark. De ble avgjørende siden HamKam knapt hadde sjanser ellers, mente Lyns trener Kent Bergersen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

268591

Nyttige utlendinger
Dermed var det to nykommere som reddet dagen for HamKam, og da kan det se ut til at HamKams utlendinger kan redde kontrakten for laget. Det har blitt sagt at mange dårlige utlendinger kommer til Norge og spiller, men det er ingen tvil om at HamKam har hatt veldig nytte av sine. Karekezi er lagets toppscorer med sine fem mål, mens Ante Vitaic har lagd fire.

Vitaic har kommet inn som et friskt pust i laget og blitt kåret til månedens spiller to måneder på rad på HamKams hjemmeside, og dessuten satt veteranen Jan Michalsen ut av laget.

- Han har vært en veldig nyttig tilvekst for oss, og han var veldig viktig for oss i dag, sa trener Arne Erlandsen.

Mange rynket på nesen da Leonardo da Silva startet på stopp istedenfor Oluwasegun Abiodun, og bekymringene ble bekreftet da Silva brukte førsteomgangen på å løpe i offside og miste ballen. Abiodun kom inn etter pause og satte fart i angrepet. Da Erlandsen ble spurt om hvorfor da Silva startet, svarte han tørt:

- Det var han som trente denne uka ...

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere