RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Kvisvik i verdensklasse

Sist oppdatert:
- I dag var jeg genial, istemmer Raymond Kvisvik.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): FFK-START 3-0: Han er blitt kalt feit og lat, også i år, men én ting har Raymond Kvisvik mer av enn de fleste – fotballintelligens.

Mot Start var 32-åringen den store forskjellen da plankebylaget slo sørlendingene.

2,5 målgivende
Først åpnet han Starts forsvar med en briljant pasning, og alene med keeper kunne ivorianeren Ismael Fofana dunket inn sitt første mål i Tippeligaen. Deretter spilte han enklere, men like perfekt og avgjørende, fri Tarik Elyounoussi som satte inn 2-0 fra kort hold.

Så stod han for langpasningen som sendte Brian West fri på venstrekanten. West la så inn til Gardar Johanson som satte punktum med 3-0.

- Verdensklasse, sier Elyounoussi om servitøren.

- Når han er i form er pasningsfoten hans verdensklasse. Det er fantastisk å ha en spiller som kan slå de pasningene. Jeg vet hva han tenker, og når han spiller frem meg så vet jeg at den komnmer – selv om det ser ut som om han skal skyte, fortsetter unggutten.

Tre valg på null tid
Og Kvisvik er ikke uenig. Verken med lagkameraten eller banens beste-tittelen han fikk av Nettavisen.

- Den første er genial. Den er det ikke mange som ser, og det spesielle er at jeg bestemmer meg tre ganger i løpet av den lille tiden jeg har på meg. Først skal jeg slå gjennom mot Fofana. Så trekker Start-backen inn, og jeg skal slå på lengste. Så trekker backen ut igjen. Da slår jeg over. Der var jeg rask i hodet, sier Kvisvik fornøyd.

- Den er helt oppi der blant de beste pasningene jeg noensinne har slått. Det var ikke bare at den datt ned der den skulle, men også at det var tre valg på den korte tiden. For meg er det genialt. Og mye artigere enn å score selv, gliser han.

Skjønte lite
Tarik Elyounoussi ble kåret til banens beste av hjemmepublikumet, men Kvisvik fikk tittelen av Nettavisen. En opptur – etter en børsnedtur mot Viking tidligere i sesongen.

- Jeg følte jeg spilte bra i den kampen også, jeg. Likevel ble jeg dårligste mann i to aviser. Men blir man byttet ut går man jo automatisk ned en karakter. Og da han (Anders Grönhagen) fikk illebefinnende og byttet meg ut etter 60 minutter i den kampen, gikk jeg vel ned to karakterer. Men hadde jeg hatt en 10-15 kjønnsoperasjoner og vært 12 år yngre ville kanskje jeg også blitt banens beste en gang, sier han.

Han er flink til å uttrykke seg og får ofte overskrifter, men selv om Raymond Kvisvik som regel alltid har et smil på lur, så har årets sesong også inneholdt motgang.

- Verste smerten jeg har kjent
Noen få uker før seriestart våknet han nemlig opp midt på natta. Smertene var forferdelige, tårene presset på og midtbaneeleganten ble lagt inn på sykehus. Det viste det seg at en kraftig slimposebetennelse hadde ansvaret for smertehelvetet i skulderen.

Konsekvensene for Kvisvik var fæle. På verst mulig tidspunkt. Det betød nesten fire uker helt uten trening. Alt annet enn ideelt for en spiller som trenger regelmessig trening. Seriestarten røk også.

- Jeg fikk ikke gjort noe i den perioden. Jeg klarte å sitte i sofaen hjemme, men klarte ikke å ligge. Det har hemmet meg. Det har gjort veien lenger. Jeg har trent hardt. Som de andre. Men det tar tid. Det er ikke gjort over natta, og jeg er fortsatt ikke i så god form som jeg kan være. Jeg får håpe at alt er i orden fra høstsesongen, sier han.

For noen uker siden sa han til Vålerengas TV-kanal at han var feit.

- Er du feit nå?

- Jeg har aldri hatt noen matchvekt. Jeg er vel stabilt ustabil, og har variert mellom 79 og 89 i Tippeligaen. Men nå går vekta nedover. Og selv om jeg ikke er den som løper mest i Tippeligaen, så er det ikke det det handler om heller, sier han glisende.

For Start endte søndagen med en ny nedtur mot østfoldingene. De røk 0-4 i Fredrikstad i serien i fjor, røk også ut i cupen i byen og klarte bare uavgjort hjemme. Om ikke det var nok røk seriegullet året før da Fredrikstad i siste serierunde vant i Kristiansand.

- Verdensklasse?
Trener Stig Inge Bjørnebye var misfornøyd, og godtar ikke uten videre ord som verdensklasse og genialt om Kvisviks pasning til 1-0-målet.

- Det spørs hvor man legger lista. En pasning upresset på 30 meter til en som er på blank goal - det er fullt mulig det. Vi ser for mye på ballen, og ser ikke løpet bak oss. Det er veldig skuffende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere