RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kyllingen innrømmer doping

Foto: Oliver Weiken (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Har innkalt til pressemøte i Danmark.

Danske medier skriver at Michael Rasmussen kommer til å innrømme eget dopingbruk i forbindelse med et pressemøte klokka 14.00, torsdag.

Innrømmelsen er en av mange i rekken om systematisk doping i det tidligere Rabobank-laget. Thomas Dekker ble tatt for doping allerede i 2009. Han har valgt å legge alle kort på bordet overfor nederlandske antidopingmyndigheter.

- Det var lett å bli påvirket. Dopingen var utbredt i Rabobank-laget, fortalte Dekker til NRC Handelblad.

Har alltid nektet for dopingbruk
Denne uken har Grischa Niermann vedgått å ha dopet seg i det nederlanske laget. I forrige uke fortalte en anonym kilde avisen NRC at Michael Boogerd også jukset.

Rasmussen ble kastet ut av Tour de France i 2007, etter at han hadde gitt feilinformasjon om sine «whereabouts» i oppkjøringen til rittet.

På det tidspunktet kjørte han iført rittets gule ledertrøye.

Han ble siden sparket fra Rabobank, men har svart med å kreve 42 millioner kroner i erstatning for «tapte arbeidsinntekter», og det han mente var en urettmessig oppsigelse.

Den siste tiden har det gått rykter i Danmark om at den nåværende Christina Watches-rytteren ville bekjenne sine synder.

- Legger kortene på bordet
Lageier Claus Hembo fortalte Ekstra Bladet i starten av måneden at Kyllingen nå «gjerne ville forklare seg og gi sin versjon av historiene».

En avtale med Rabobank skal ha hindret ham å uttale seg før nå.

Rabobank trakk seg som sponsor i sykkelsporten i fjor. De har møtt Rasmussen i retten og benektet at oppsigelsen var urettmessig.

I dag får vi svaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere