- La oss få avisene til å holde kjeft

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Moa-salget tente Vålerenga, men helt Abdellaoue-fritt er det fortsatt ikke i hovedstaden.

24.08.10 08:34

VÅLERENGA - SANDEFJORD 3-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det meste som har vært skrevet og sagt om Vålerenga de siste par månedene har dreid seg om Moa. Kanskje ikke så rart, der han tronet på toppen av Tippeligaen med sine 15 nettkjenninger, samt ni mål på sine åtte siste kamper før exiten til Tyskland og Bundesligaen.

Moa-fri flytsone
Men – Vålerenga har ikke bare dreid seg om Moa, og med 21 scorede mål på sine fire siste hjemmekamper før Sandefjord-kampen var det store forhåpninger hva et Moa-fritt Vålerenga kunne utrette.

Svaret? En hel del, og Moa får faktisk mye av æren.

- Vi ville få avisene til å holde kjeft, sier Luton Shelton til Nettavisen.

- Vålerenga er mye mer enn én spiller, det er faktisk et lag som har gjort at han har kunnet score 15 mål, og det et godt lag som gjør at vi ligger på andreplass.

Ville unngå Moa-mas
Shelton visste at Moa-fokuset ville bli massivt, og innrømmer det tente ham.

- Avisene hadde vært fulle av Moa-prat om vi ikke hadde prestert mot Sandefjord, og vi ville for alt i verden unngå det.

Shelton i fri flyt
At Shelton ble ekstra motivert er det liten tvil om. Riktignok fortsatte han på flanken og ikke i sin favorittposisjon som spiss, men det ble mer plass til jamaicaneren enn vanlig, flere løp å gå på – og flere mål enn ellers også.

To stykker, faktisk – noe han bare har klart én gang tidligere i sin Vålerenga-karriere (mot Lillestrøm på Åråsen i sommer).

- Det var selvsagt deilig. På den første så fikk jeg ballen nydelig servert fra Bojan, mens på den andre får jeg rundet keeper, sier en fornøyd tomålsscorer.

Endelig null hull
Forestillingen mot Sandefjord var riktignok ikke fullt så blendende som de foregående hjemmekampene, men for første gang siden 16. mai klarte også Oslo-laget å holde nullen. Førsteomgangen var en trist affære, men på sedvanlig vis giret Martin Andresens mannskap seg kraftig opp etter sidebyttet, og konkurransen var fort over.

For sikkerhets skyld sørget Mos at det heller ikke ble noen Abdellaoue-fri aften med sin scoring i sluttminuttene, og lillebror innrømmer at Moas sorti kan bli gull verd for ham selv.

- Det er veldig inspirerende at han har klart å komme seg til Bundesliga. Samtidig kan det også bety at jeg får flere sjanser her i Vålerenga – men akkurat nå er jeg mest fornøyd med å få en scoring.

- Slikt hjelper veldig på selvtilliten, sier Mos Abdellaoue til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.