- Laget foran alt

Foto: Scanpix

Kaptein Pål Johnsen vet hva som har skjedd med Storhamar i NM-sluttspillet ...

31.03.08 08:39

Det står fem bøtter i premieskapet i Hamar OL-amfi. Den siste er fra 2004. Mandag kveld håper Storhamarkaptein Pål Johnsen (32) å kunne sette inn den sjette.

Både i sitt eget og klubbens skap forresten, for Johnsen, som debuterte for hamarlaget i 1992, har vært med å vinne absolutt alle fem norgesmesterskapene klubben har.

Og nå har hamarlaget alle forutsetninger til stede for å kunne løfte kongepokalen over hodet etter kveldens kamp mot finalemotstander Frisk Asker. Seriemesteren har på ingen måte klart å gjøre noe med et vinnersugent storhamarlag.

Voldsomt comeback
Men det som virkelig er oppsiktsvekkende er Storhamars totalforvandling fra grunnspillet til sluttspillet. Etter en middelmådig innsats i seriespillet, endte de blågule fra Hamar utenfor pallen, på en fjerdeplass på tabellen.

Det er ikke godt nok for et kravstort hjemmepublikum.

I NM-sluttspillet har Storhamar reist seg og vunnet elleve av tretten kamper. Kvart- og semifinale gikk knirkefritt. (Begge tapene kom i semifinalen mot erkerival Vålerenga). I finalen har de vunnet tre av tre kamper så langt.

Forklaringen
Kaptein Pål Johnsen vet hva som har skjedd med laget.

- Vi har i hele år visst at vi har et godt lag. Det som er forskjellen fra seriespillet og sluttspillet er at alle spillerne setter laget foran alt annet. Vi har rett og slett begynt å spille sammen, sier han til Nettavisen.

Mange av kampene har vært tette. Storhamar har fått en tidlig ledelse, og så brukt mye krefter på å forsvare seg.

- At vi har tålmodighet og ikke tar unødvendige sjanser verken bakover eller fremover, er også veldig viktig for at det har gått så bra, sier kapteinen.


Hyller keeperen

Også Ruben da. Det unge keepertalentet Ruben Smith fra Stavanger har tidvis stengt buret bakover. 21 baklengs på 13 kamper i sluttspillet er selvsagt en viktig detalj for hvorfor Storhamar er i den posisjonen de er i nå.

- Ruben har vært den viktigste spilleren for oss. Jeg har ikke sett en slik matchvinner siden "Jimmer'n" (Jim Marthinsen, red. anm.) holdt på. Ruben har avgjort mange viktige kamper for oss, understreker Johnsen.

- Og nå blir det NM-gull?

- Det blir uansett en tur til Asker først, sier Johnsen. Men heller ikke kapteinen tror Storhamar kan kollapse. Hamarlaget trenger en seier på de neste fire kampene for å bli Norgesmester.

- Vi er klare for kamp og går selvsagt på isen for å vinne.

Gjør de det vil de kopiere Vålerengas bragd fra 2006, da de slo finalemotstander Stavanger 4-0 i kamper.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag