RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Landslaget er kjempefristende

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund (NFF) vurderer å hente inn en kvinnelig trener for det norske kvinnelandslaget. Eli Landsem er fristet.

- Klart det frister. Jeg føler meg absolutt moden for å trene det norske kvinnelandslaget. Men foreløpig har jeg ikke mottatt en konkret henvendelse. Men jeg følger de norske fotballjentene tett, og det er selvsagt utrolig fristende å overta jobben, sier Eli Landsem til TV 2 Nettavisen.

Klausul i kontrakten
Hun er for tiden trener i den danske klubben Fortuna Hjørring, men innrømmer hun kan forlate stillingen om et tilbud fra NFF skulle dukke opp.

- Jeg har en klausul i kontrakten med Fortuna Hjørring som sier jeg kan forlate klubben om et tilbud fra Norges fotballforbund skulle dukke opp. Så den biten er ikke noe problem, påpeker Eli Landsem.

Fortuna Hjørring-treneren ble torsdag denne uken lansert som trener for norske herrelag. Bodø/Glimt, Stabæk og Sandefjord er på trenerjakt.

- Kjempehyggelig å bli nevnt i denne sammenheng. Men foreløpig tror jeg å trene et herrelag i de øverste divisjonene er en utopi. Jeg tror likevel jeg kunne gjort en god jobb i norske topplag, understreker Eli Landsem.

Espelund på trenerjakt
Karen Espelund bekrefter fredag overfor TV 2 Nettavisen at de vurderer en kvinnelig trener for de norske fotballjentene.

- Vurderer dere Eli Landsem?

- Vi ønsker ikke å kommentere enkeltnavn. Målet er å ha en ny trener på plass før 1. januar. Generelt sett kan jeg si at vi først og fremst leter etter en trener som snakker norsk, og som i tillegg til det norske kvinnelandslaget også kan utvikle klubbene i toppserien for kvinner, sier Espelund til TV 2 Nettavisen.

- Den treneren vi ansetter, må ha erfaring fra et høyt nivå. Helst fra en toppserie, fortsetter hun.

Beskrivelsen passer Eli Landsem utmerket.

- Jeg er overhodet ikke redd for å overta trenerjobben på landslaget. Jeg har de kvalitetene som skal til, men foreløpig forholder jeg meg til realiteter. Og det er at jeg har kontrakt med Fortuna Hjørring, og stortrives i Danmark, kontrer Landsem.

Og:

- Det skulle forresten ikke forundre meg om Norges fotballforbund velger Ola By Rise, som er blitt nevn i forbindelse med jobben den siste tiden.

Dansk skryt
Den danske manageren John Robert Larsen i Fortuna Hjørring understreker at de er strålende fornøyd med jobben Eli Landsem gjør i Danmark.

- Hun gjør en kjempejobb med jentene. Og vi regner med å ha henne her også neste sesong. Vi har ikke mottatt noe fra Norges fotballforbund (NFF), så vi har ikke tatt stilling til om Eli Landsem kan forlate oss ennå, sier manageren til TV 2 Nettavisen på telefon fra «pannekakelandet».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere