RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lang og rar såpeopera

Foto: Victor Lerena (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Miguel Indurains dom over Contador-saken.

Først ble han suspendert. Deretter etterforsket og utestengt.

Så anket han, fikk den behandlet og ble frikjent. Men fortsatt kan Alberto Contador ha en lang vei å gå før han blir renvasket som proffsyklist.

- Saken har pågått siden juli, og selv om det har vært utvikling i saken, tror jeg det fremdeles er en lang vei å gå, sier Miguel Indurain til det spanske nyhetsbyrået EFE.

Indurain vant Tour de France fem ganger på rad mellom 1991 og 1995. Han var fysisk overlegen sine konkurrenter selv i en periode da mange av førte sporten inn i mørke, i form av utstrakt dopingbruk.

- Man sitter fanget i det
Selv testet han positivt på stoffet salbutamol i 1994, men ble aldri utestengt av UCI (det internasjonale sykkelforbundet) for forholdet. I så måte kan Contador dele skjebne med jernmannen fra Navarra.

- Jeg er overrasket over at prosessen tar såpass lang tid. Det gir rytteren problemer i forhold til sesongplanleggingen, selv om han er tilbake på sykkelen igjen nå.

Indurain ble spurt om hva han trodde kom til å skje videre i dopingsaken mot Contador.

- Jeg vet ikke. Alberto uttalte at han hadde snakket med dem (UCI) og at dette dreide seg om en klart tilfelle av matforurensing. Siden har det kommet lekkasjer og andre momenter. Det er som en lang og rar såpeopera. Innen man kommer opp med korrekt informasjon, sitter man fanget i det, sier Indurain.

Forsvarer Spanias ære
Det er nå opp forbundet eller antidopingbyåret (WADA) å anke frifinnelsen av Contador inn for idrettens voldgiftsdom.

Samtidig øker presset på Spania som nasjon. Fra flere områder har spanjolene blitt sterkt kritisert for deres mangel på antidopingholdninger.

- Jeg er ikke nødvendigvis overrasket når dette kommer fra Spania. Min første reaksjon var nok heller skuffelse, uttalte McQuaid etter at Contador ble frikjent av eget forbund.

Indurain mener at fedrelandet hans ikke er verre enn andre nasjoner på dette punktet.

- Antidoping gjelder like mye her som andre steder. Reglene er like velanvendt og korrekt her som i andre land, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere