- Langrenn lettere psykisk

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Ronny André Hafsås (24) har en ting mindre å tenke på fram mot OL.

STOKKE (Nettavisen): I den grad noen var i tvil om at skiskytteren Ronny André Hafsås fortjente en plass til langrennstroppen i OL, benyttet nordfjordingen torsdagens 15 km fri i NM til å feie enhver diskusjon unna.

24-åringen ble nemlig nummer to, sju sekunder bak norgesmester Petter Northug.

Dermed viste han at seieren i langrennsåpningen på Beitostølen ikke var noe blaff.

- Jeg følte ikke at jeg hadde noe å bevise. Seieren på Beitostølen viste at jeg kan være best. Men jeg hadde litt nerver før start i dag, erkjenner Hafsås – som helt fram til OL-uttaket mandag trodde han faktisk måtte overbevise i NM for å få billett til Vancouver.

- Tøft før jul
I stedet ble det en fin gjennomkjøring med noenlunde senkede skuldrer.

Og selv om Hafsås svært gjerne skulle ha gått skiskyting i OL, innrømmer han at det akkurat nå er en befrielse å slippe å tenke på skyting fram mot Vancouver.

- Det var tøft psykisk før jul. Når man jobber veldig hardt for noe, men ikke lykkes, blir man frustrert. Nå har jeg ikke rørt børsa siden verdenscupen i Pokljuka, forteller han etter karrierens andre NM-sølv i langrenn.

- Er det lettere å forberede seg mentalt for langrenn enn for skiskyting?

- Jeg mener langrenn er lettere psykisk. I hvert fall for meg. Det er en ting mindre å gruble på. Det fysiske og det tekniske har jeg kontroll på.

Mer hvile
Også fysisk mener han langrenn er lettere enn skiskyting:

- Når jeg kun trener langrenn, får jeg mye bedre tid til å hvile. Selv om skytetrening ikke er fysisk krevende, er det veldig mye logistikk med det, poengterer han.

Derfor er Hafsås også rimelig trygg på at formen kommer til å være enda bedre når 15 km fri går av stabelen i OL 15. februar.

Det skal blant annet en høydesamling i Anterselva – sammen med Lars Berger – sørge for.

Les også: Vraker Northugs OL-oppladning

- Jeg mener jeg kan gå raskest av alle, også i OL. Men det er klart at konkurransen blir knalltøff, sier Ronny André Hafsås.

NM i Stokke fortsetter med klassisk sprint fredag. Nettavisen kommer med fyldig dekning.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.