*Nettavisen* Sport.

- Langt år med hardt arbeid

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Søndag kan årets spiller i Nettavisen krone sesongen med cuptriumf.

08.11.09 12:27

MOLDE (Nettavisen): Makhtar Thiouné har vært Tippeligaens beste spiller i 2009. Det mener Nettavisens sportsjournalister, som har kåret ham til årets spiller.

Fra en bortgjemt tilværelse i Adeccoligaen brukte den ukjente, senegalesiske 25-åringen kun én sesong i Tippeligaen på å trollbinde det norske fotballpublikummet og bli et navn som hele Fotball-Norge plutselig snakket om.

LIVE: Fra 13.15 følger du cupfinalen HER!

- Det er stort for meg å bli kåret til årets beste spiller av Nettavisen. Det er spesielt når det er bare én spiller som kan vinne en slik kåring og at den spilleren er meg. Det er en belønning for et langt år med hardt arbeid, sier en fornøyd Thiouné.

I motsetning til en rekke Tippeliga-klubber, valgte Kjell Jonevret å ta sjansen på å hente fra en Thiouné fra en tre år lang tilværelse i Adeccoligaen og Sparta Sarpsborg. Klubber som Lillestrøm og Tromsø vurderte senegaleseren som ikke god nok til å ta nivået i Tippeligaen.

- Da jeg prøvespilte for Lillestrøm og Tromsø, mente de at jeg ikke var god nok for Tippeligaen, så jeg er veldig glad for at Kjell (Jonevret, red.anm.) satset på meg og hjalp meg til å bli en lagspiller, sier Thiouné.

Avslappet
Avgjørelsen om å hente Thiouné til klubben foran årets sesong er nok kanskje den viktigste Moldes svenske trener har gjort av sportslig karakter i 2009. Thiouné har bidratt sterkt til at Molde tok sølvmedaljer og er klare for cupfinale mot Aalesund. Men Thiouné ønsker ikke å ta for mye av æren for at Molde har opplevd en sesong med stor sportslig suksess.

- Jeg har gode spillere rundt meg som hjelper hverandre for laget. I Molde har jeg også en fri rolle på banen som gjør det lettere for meg. Samtidig er det viktig for meg ikke å bli stresset. Fotball skal være en lek og jeg presterer best når jeg er avslappet og har det gøy på banen.

Stresset ble 25-åringen av medietrykket i kjølvannet av forsvinningsnummeret som Thiouné og lagkompis Mame Biram Diouf gjennomførte i forbindelse med bortekampen mot Vålerenga lørdag 30. august.

- Medieoppmerksomheten denne saken førte med seg, gjorde meg stresset og det påvirket meg sportslig. Jeg holdt ikke det samme nivået i etterkant av den episoden, forteller Thiouné.

Drøm om storklubb
Men det er nok først og fremst teknikken, overblikket, de utsøkte pasningene og den rå fysikken Thiouné vil bli husket for i 2009-sesongen – og ikke det utenomsportslige støyet. Og Thiouné er klar for å ta steget videre på en større internasjonal arena enn Tippeligaen.

- Jeg har kontrakt med Molde i fire år til, så det kan bli vanskelig. Men det har alltid vært min drøm å spille for en av Europas store klubber.

Kommende søndag har årets spiller i Tippeligaen muligheten til å krone en fantastisk sesong med nytt sølvtøy når Molde møter Aalesund i cupfinalen.

- Vi vinner 3-1 og jeg scorer ett mål, gliser Thiouné.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag