*Nettavisen* Sport.

- Langt over grensen for hva man kan tillate seg

Foto: Ekstra Bladet

Danmarks trener klikket på journalist, nå forklarer han for første gang hvorfor.

12.02.13 20:36

De danske håndballherrene gikk på en real smell i VM-finalen mot Spania i januar og tapte 35-19 - den største utklassingsseieren i en VM-finale noensinne.

Etter kampen dukket ikke landslagstrener Ulrik Wilbek opp på den offisielle pressekonferansen.

Da det danske laget landet på dansk jord, spurte en journalist fra Ekstra Bladet hvorfor han ikke var til stede på pressekonferansen.

- Det er fordi jeg var syk, sa Wilbek.

- Du var syk, men du var jo der under hele kampen, svarte journalisten.

Klikket
Det fikk Wilbek til å tenne på alle pluggene.

- Vet du hva, jeg synes du er frekk. Hold kjeft, så frekk du er. Det var da forferdelig. Jeg sier til deg at jeg var syk, så oppfører deg ordentlig. Hold kjeft, så avskyelige dere er, utbrøt treneren og gikk av sted.

Sinneutbruddet skapte store overskrifter i Danmark, og Wilbek fikk sterk kritikk for oppførselen.

Likevel fikk han ordene sine i behold da han kort tid etter hjemkomsten fikk konstatert magesår.

Nå, to uker etter episoden, snakker han for første gang ut om hvorfor han mistet besinnelsen.

I et intervju med sporten.dk legger han all skyld på journalisten fra Ekstra Bladet.

- Det var under lavmål. Det kom en journalist, som jeg aldri har møtt før, og som overhodet ikke kjenner meg. Hun kommer dundrende inn, rett etter at vi har landet på flyplassen, mens jeg snakker i telefonen. Da jeg er ferdig, sier hun «gratulerer» og begynner å spørre meg om pressetreffet. Da svarte jeg at jeg var syk, men hun antydet at jeg løy. Jeg synes det er langt over grensen for hva man kan tillate seg, sier han til sporten.dk.

- Hun var en journalist som tydeligvis ikke kjente meg eller kunne noe om sporten. Jeg har ikke noen problemer med å si at hun var useriøs, fortsetter han.

- Voldsom furore
Selv forklarer han de mye omtalte dagene slik:

- Jeg ble syk under VM, og spesielt finaledagen var en hard dag. Men jeg valgte å være profesjonell og ikke si det til spillerne. Men så kom vi hjem til voldsom furore og stor interesse for det. Det er sånn som ofte skjer, at det kommer masse journalister som ikke kjenner til tingenes tilstand men likevel kaster seg allvitende over det, sier Wilbek.

- Det er alltid masse kloke hoder som uttaler seg om tilstanden til mennesker de ikke kjenner. Jeg har hørt fra andre hva som er blitt skrevet, men jeg har ikke orket å lese det selv, avslutter han.

Her kan du se episoden som skapte debatt i Danmark:

Se episoden her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.