*Nettavisen* Sport.

- Lars må velge selv

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Lars Bergers langrennstrener Torgeir Bjørn erkjenner at eleven står ved et veiskille.

14.01.08 14:10

Mandag ble Berger funnet for lett til VM-troppen i skiskyting. I stedet reiser han nå til Canada for å gå verdenscup i langrenn.

Via Nettavisen oppfordrer sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad, Berger til å prioritere langrenn foran skiskyting i tida som kommer. Han mener også 28-åringen fra Lesja fortsatt har mulighet til å bli en habil klassiskløper i de siste årene av karrieren.

Les også:Ber Berger dyrke langrenn
Torgeir Bjørn:- Lars må velge selv

- I verdenstoppen
Resonnementet får langt på vei støtte av Torgeir Bjørn, som er Bergers langrennstrener på landslaget i skiskyting.

- Lars har allerede bevist at han definitivt er i verdenstoppen i skøyting. Og jeg tror også Lars kan være en mann som kan hevde seg i fellesstarter med klassisk og skøyting. Men jeg har også trua på ham som skiskytter. Hva han har lyst til å drive med, er et valg han må ta selv. Og til nå har han vært innstilt på å være skiskytter, sier Bjørn til Nettavisen.

Samtidig erkjenner han at Berger står ved et veivalg. For Egebergs Ærespris-vinneren er i øyeblikket akterutseilt i sin hovedidrett.

Skiskyting i utvikling
- Utviklinga i skiskyting de siste årene er at det generelt skytes bedre. Samtidig har de nest beste nærmest seg de beste langrennsmessig. Konsekvensen av det er at et løp som det Lars presterte da han tok VM-sølv på fellesstarten i Oberhof i 2004 sannsynligvis ikke hadde vært et medaljeløp i dag, poengterer Bjørn.

I klartekst betyr det at Berger må opp på et høyere nivå i skyting enn han er per i dag.

- Ole Einar Bjørndalen var heller ikke noe naturtalent i skyting, men han har jobbet hundre prosent med både langrenns- og skytedelen. Lars har også jobbet hundre prosent med langrennsdelen, men han bør nok gjøre en enda bedre jobb enn i dag med skytinga, mener Bjørn.

Avgjørende uttak
En ting som også kan påvirke Bergers framtidsplaner, er landslagsuttakene i mai. Det er et realistisk scenario at han kan bli vraket i skiskyting og uttatt i langrenn.

- Jeg vil presisere at Lars fortsatt har gode muligheter til å bli tatt ut på landslaget i skiskyting. Men slikt kan sikkert spille inn. Årsaken til at Lars i sin tid valgte skiskyting framfor langrenn var vel at han ble tilbudt plass på forbundslag i skiskyting, forteller Torgeir Bjørn.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag