- Larsen ikke landslagsklar

Han ble skrytt oppi skyene etter praktkampen mot Rosenborg. Men mot Brann og Viking har Molde-keeper Jan Kjell Larsen kommet seg raskt ned på jorden.

09.05.06 12:14

Etter praktkampen mot Rosenborg på Lerkendal 30. april ble Jan Kjell Larsen møtt massiv skryt av hele fotball-Norge.

Til og med landslagssjef Åge Hareide ble imponert over den unge keeperen. Han lanserte Molde-keeperen umiddelbart for A-landslaget.

- Han har tatt godt vare på mulighetene sine siden han kom til Molde. Han spiller på et langt høyere nivå, viser hva han kan og har prestert jevnt bra. Det toppet han med en bra kamp på Lerkendal, sa Hareide til TV 2 Sporten.

Men i de to neste kampene - mot Brann og nå sist mot Viking - har keepertalentet markert seg med svært variabelt spill.

Tabbe på tabbe
Haugesunderen ga ballen bort da Petter Vaagan Moen ordnet 2-0-seier til Brann, og mot Viking mandag var han ved flere anledninger på bærtur i feltet.

TV 2-ekspert Bengt Eriksen har ingen god forklaring på hvordan den landslagsaktuelle keeperen kan variere så voldsomt i prestasjonene.

- Jeg vet rett og slett ikke. Jeg kjenner ikke til hva han har gjort tidligere. Men jeg registerer at han var en gud mot Rosenborg, gjorde en kjempeblemme mot Brann og gjorde flere vurderingsfeil og mye rart mot Viking, forteller Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Det er lenge blitt spekulert i om Jan Kjell Larsen kan være aktuell for A-landslaget allerede mot Paraguay 24. mai. Men det tror Eriksen blir for tidlig.

- Sånn det ser ut nå, er det nok for tidlig for ham å ta skrittet opp på landslaget, spesielt med tanke på mandagens kamp mot Viking, mener Eriksen.

Taklet ikke presset?
TV 2-eksperten sier imidlertid at det er viktig at 21-åringen får tillit mellom stengene i kampene fremover - til tross for usikkert spill de siste to kampene.

- Han må i hvert fall ikke få kjeft for dette. Det er viktig at treneren viser at han har tro på ham. Og det mener jeg Arild Stavrum har bevist hittil i sesongen. Stavrum har vist at han tror på gutten, sier Eriksen.

-Taklet ikke Jan Kjell Larsen alt oppstyret etter praktkampen mot RBK?

- Det kan tyde på at han ikke er robust nok til å takle skryt, ja. Det gikk fint på Lerkendal. Men så kan han ha havnet i en forsvarsposisjon og tenkt at han hele tiden må forsvare sin gode innsats, svarer eksperten.

- Mot Viking kan han til og med ha vært overtent. Frode Olsen sa til meg at han hadde varmet opp før kampen i 50 minutter før start. Kanskje var dette for han var heltent på å rette opp et inntrykk, poengterer Eriksen.

- Ingen klare andrevalg
Bengt Eriksen ser ingen klare andrevalg på landslaget etter Thomas Myhre.

- Jeg ser ingen store ved siden av Myhre. Vi har ingen andre med en ordenlig pondus. Men det er jo hyggelig å konstatere Håkon Opdal i Brann har gjort fremskritt de siste årene, sier Eriksen.

TV 2 Nettavisen har tidligere omtalt at det for tiden finnes ti utenlandske keepere i Tippeligaen. Ola By Rise og U21-landslagets keepertrener Kurt Hegre er blant dem som er bekymret.

Les artiklene her:
Rune Jarstein:- Tillit betyr alt
Kurt Hegre: - Keeperkrise for landslaget
Ola By Rise: - Helt på smertegrensen
Mons Ivar Mjelde: - Opdal klar for landslaget

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag