RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Latterlig av FIS

Sist oppdatert:
Hoppsjef Jan Erik Aalbu karakteriserer FIS-utspillet om å tillate jenter i Vikersund-rennet, men nekte dem å prøvehoppe, som latterlig.

Aalbu fastslår kategorisk at de ikke kommer til å la jentene hoppe i guttekonkurranser.

Bjørnetjeneste
- Det høres latterlig ut. Det er ikke aktuelt å la jentene hoppe fra samme avsats som gutta. Det blir jo det samme som å la jenter i utfor konkurrere med Lasse Kjus & co.

- Da gjør vi bare jentene en bjørnetjeneste. Jentene har ikke den kvaliteten som gutta. Og de ville hoppet kortere enn gutta med samme fart. Da ville FIS-folka bare kommet med, ”Hva var det vi sa”. Og det gavner ikke jentehoppingen, fastslår Jan Erik Aalbu overfor TV 2 Nettavisen.

Han var akkurat blitt kjent med FIS` beslutning om å nekte jentene å prøvehoppe, men tillate dem å delta i mennenes konkurranse.

- Jeg regnet med at dette var ordnet i går, da det ble besluttet at jentene fikk lov til å prøvehoppe. Og så kommer dette. Og jeg skjønner ikke hva som ligger bak. Tilskuerne nede på sletta bryr seg jo ikke om jentene hopper fra en høyere avsats enn gutta.

FIS sentralt
- Er dette et solokjør fra Torbjørn Yggeseth?

- Jeg håper og tror ikke det. Jeg tror nok dette kommer fra FIS sentralt, sier Aalbu.

Han skal nå kaste seg rundt for å se hva han kan få gjort for å la jentene få hoppe i Vikersund i morgen og resten av helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere