- Latterlig om jeg mister touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

En irritert Alberto Contador ser ikke for seg å kunne miste Tour de France-seieren fra 2010.

01.07.11 11:52

Torsdag holdt Alberto Contador og Team Saxo Bank pressekonferanse. Det var smekkfullt av journalister, og som ventet fikk både Contador og Bjarne Riis en rekke tøffe spørsmål fra pressen.

Ifølge cyclingnews.com var det den tidligere sykkelproffen Paul Kimmage som var hærfører. Iren er nå journalist for Sunday Times.

Han påpekte blant annet at samtlige lag Contador har kjørt for har hatt mye dopingfokus mot seg.

- Jeg har 100 prosent nulltoleranse mot doping, men alle kan tro hva de vil, forsvarte Contador seg.

Presset mot spanjolen er enormt, og det har det også vært i lang tid. Det er noe han har behersket godt, og han er trygg på at det vil fortsette.

- Jeg klarer å konsentrere meg. Jeg har gjort det i mange år. Jeg har gjort mange pressekonferanser og holdt fokus.

- Det er alltid mye press på touren, det kan du se på antall journalister som er her. Presset fra utsiden er større enn presset på innsiden. Jeg forblir fokusert og jeg vet at målet mitt er å kose meg på sykkelen.

Vil du vinne en racersykkel? Eller mobil? SJEKK VÅR KONKURRANSE!

- Latterlig at jeg kan tape touren
Det hersker ulike teorier om hva som skjer dersom Contador skulle bli dømt for den positive testen i 2010. Det synes klart at han i så fall mister touren fra det året. Hva som skjer med giroseieren og en eventuell ny tour er usikkert.

Det vil fremstå som rimelig tøft at han risikerer å miste to nye seiere om han dømmes.

- Tanken om at jeg kan miste tour-seieren er latterlig. Jeg har gjennomgått mange (antidoping) kontroller i karrieren min, siden jeg har vunnet mye. Det er latterlig at jeg kan tape touren. Jeg føler meg sikker på utfallet av saken min, sier Contador.

Systemets feil, ikke Contadors
Bjarne Riis har stått bak sin rytter fra dag én. Dansken, som har innrømmet å dope seg til sin seier i 1996, er oppgitt over reaksjonene på at Contador stiller til start.

- Jeg ber dere om å forstå. Dersom du ikke er enig i at Contador kjører, burde du sette spørsmålstegn ved systemet, og ikke så mye om oss og han, forteller Riis.

Og dansken har selvsagt et poeng. Det er ingen regler som hindrer Contador i å kjøre. Men man har det etiske aspektet liggende i bunnen. Det skal også nevnes at saken har to sider, all den tid Contador faktisk kan bli frikjent.

Skulle det bli et faktum, ville det være drøyt at han hadde blitt sittende på sidelinjen i over ett år.

- Jeg var ganske sikker på at det kom til å bli mange spørsmål om at Alberto kjører Tour de France. Vi har hatt spørsmål i hele år, og de vil komme igjen og igjen. Det er samme svar hver eneste gang. Alle ville elsket og hatt en løsning for lenge siden, før touren, men det har ikke skjedd. Uheldigvis er det slik det er. Det er regler som vi må respektere, vi kan ikke gjøre noe ting med det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Løypa kunne vært bedre for Contador
Det ble også tid til et sportslig fokus på pressekonferansen. Løypa var selvsagt tema for den regjerende mester.

Spanjolen var også usikker på hvordan han ville takle touren med giroen i beina, og poengterte at det ikke var det samme som i 2008. Den gangen kombinerte han giroen og vueltaen, men da hadde han tre måneder mellom, i stedet for én.

Selv mener han at løypa kunne passet han bedre.

- Det er ikke den beste løypa for meg. Jeg hadde foretrukket en tempo på 15 til 30 kilometer og så enda en på cirka 30 kilometer. Fjellene passer meg, men i 2007 var det 120 kilometer tempo og det passet meg bedre. Hvis jeg må nevne min største rival vil jeg si Andy Schleck. Men det er også mange andre erfarne ryttere som kan gjøre det bra, og noen unge ryttere som vil kjempe for seier.

PS: Albert Contador ble buet ut på torsdagens lagpresentasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.