- Lederne sviktet totalt

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Knut Tørum varsler en royal oppvask etter fadesen mot Brann.

09.11.06 22:42

TRONDHEIM (Nettavisen): ROSENBORG – BRANN 1-3:

- Ledertypene sviktet totalt. I morgen skal de få svare på om de ønsker å være med videre i Royal League, sier en irritert Knut Tørum.

«Lederne» han sikter til er trioen Miika Koppinen, Steffen Iversen og Vidar Riseth. Samtlige får strykkarakter av Rosenborg-treneren, som ikke legger skjul på at han er voldsomt skuffet over at spillerne som har vært nøkkelen til suksess denne høsten klapper fullstendig sammen. I følge Tørum handler det ikke om en dårlig dag på jobb, men om manglende vilje til å gjøre en innsats for laget.

- Måten de opptrer på er direkte skuffende. Når i tillegg Vidar Riseth helt unødvendig pådrar seg rødt kort er kampen ødelagt for vår del. Vi slår ikke et godt Brann-lag når vi er en mann mindre på banen, tordner Tørum og gir klar beskjed om at det blir møte på kammerset i morgen.

- Jeg må rett og slett spørre om de er interessert i å være med videre i Royal League.

Latterlig utvisning
Mens treneren nærmest hudfletter ham for innsatsen står Vidar Riseth i en krok og gir sin versjon av utvisningen Tørum mener spolerte vinnersjansene for trønderne.

- Jeg blir rett og slett lagt i bakken og får frispark. Av en eller annen grunn får jeg mitt andre gule kort for dagen på kjøpet. I følge dommeren var det et basketak der vi var like aktive. Forstå det den som vil, sier han oppgitt.

Riseth, som ikke uten videre tar på seg rollen som syndebukk, mener dommeravgjørelsen som sendte ham i dusjen like før pause best kan karakteriseres som latterlig.

- Alle som har sett det som skjedde i reprise på TV ler, med rette, av hele episoden. Det var en hårreisende avgjørelse av dommeren. Derfor blir det helt feil at jeg skal være syndebukk, sier RBK-veteranen, som håper den svenske pipeblåseren tar seg tid til å studere videoen fra kampen før han sender inn rapporten.

- Da bør karantenen bli minimal og jeg kan være klar til kamp igjen ganske snart, sier han.

Går fortsatt for avansement
Selv om det å tape for Brann på Lerkendal i første kamp i årets Royal League er en skikkelig nedtur for årets suverene seriemestere, har både Tørum og Riseth klokkertro på at det skal bli kvartfinale på Lerkendal utpå ettervinteren.

- Vi fikk en dårlig start på turneringen, men det gjenstår fortsatt fem kamper før gruppespillet er avgjort. Målsettingen om å gå videre står selvfølgelig fast. Men skal vi klare det må innstillingen bli en annen, slår en sjelden irritert Rosenborg-trener fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.