RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guiseppe Cacace (AFP)

- Leonardo enig med Brasil

Sist oppdatert:
Dungas erstatter skal være på plass.

Tidligere Milan-manager Leonardo skal være svært nær en avtale med det brasilianske fotballforbundet (CBF) om å overta ansvaret for landslaget, melder ESPN Brasil.

Ifølge en av ESPNs kilder skal Leonardo være «90 prosent enig» med CFAs president, Ricardo Teixeira, som jakter en ny sjef for det brasilianske landslaget etter at Dunka trakk seg da Brasil røk ut for Nederland i kvartfinalen i fotball-VM.

Urutinert
Det betyr i så fall at brasilianerne fortsetter et sjansespill som ligner mye på ansettelsen av Dunga i 2006: En ung trener uten alt for mye erfaring.

I motsetning til Dunga imidlertid Leonardo ha et godt forhold til pressen, og president Teixeira tror ikke sistnevnte vil skape like mye kontroverser som sin eventuelle forgjenger.

Ansettelsen kan også åpne for mulighetene til å ansette Luiz Felipe Scolari som landslagssjef i 2012.

Scolari har vært favoritt til å ta over etter Dunga, men mannen som trente Portugal fra 2003 til 2008 - etter to år som nettopp brasiliansk landslagssjef - har gjort det klart at han ikke vil forlate hans nåværende klubb, Palmeiras, før kontrakten går ut om to år.

Comeback for Ronaldinho?
ESPN skriver at løsningen dermed kan bli at Leonardo leder Brasil de to neste årene, for så å settes som assistenttrener under Scolaris ledelse.

En ansettelse av Leonardo kan også bidra et comeback for Ronaldinho på det brasilianske landslaget. Leonardo var nemlig en av dem som kritiserte Dunga for å ha utelatt Milan-spilleren fra sommerens VM-tropp.

Leonardo ledet Milan til tredjeplass i Serie A i 2010-sesongen, før han trakk seg etter sesongslutt på grunn av et problemfylt forhold til blant andre klubbeier Silvio Berlusconi.

Som spiller fikk han med seg 60 kamper for Brasil, og spilte for laget som vant VM-gull i USA i 1994.

Den gangen pådro han seg et rødt kort i åttedelsfinalen mot vertslandet USA etter å ha albuet ned Tab Ramos, og ble straffet med fire kampers utestengelse - og gikk dermed glipp av resten av sluttspillet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere