RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lett å lage dritbra dopingmiks

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dopingryktene florerer i tennisen. Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen, har fått beskjed fra internasjonale leger om at det er lett å lage en dritbra dopingmiks som man ikke vil bli tatt for.

Andersen forbereder seg nå til Australian Open. I Australia slo dopingsaken mot Greg Rusedski ned som en bombe. Mandag innrømmet også John McEnroe at han var dopet store deler av sin karriere.

Rykteflom
Rusedski hevdet at så mange som 43 var tatt, men at hans navn var det eneste som er kjent. Det har skapt rykteflom i tennismiljøet.

- Det er mange rykter ja, men så lenge man ikke er sammen med noen inne på do så er det umulig å vite hva de putter i seg, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer at dopingsakene frustrerer.

- Det er ganske dårlige odds for å lykkes som tennisspiller i utgangspunktet og jeg jobber utrolig hardt for å bli bedre. Derfor er det fryktelig frustrerende å tenke på at mange kan være dopet. Det er nesten en grunn til å legge opp, legger han til.

- Enkelt å lage
- Har du noen gang fått tilbud om dopingmidler?

- Jeg kjenner til leger, utenfor Norge, som har sagt til meg at det er lett å lage en dritbra dopingmiks som man ikke vil bli tatt for. Men dette handler jo om etikk. Tar man doping, bestemmer man seg for å bli en juksemaker, sier Andersen.

Kvalifiseringen til Australian Open starter i slutten av denne uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere