RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lett for Solskjær å si

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær får mer motstand enn støtte.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær uttalte fredag i Nettavisen at han vil ha en senere start og en tidligere slutt på sesongen i norsk fotball.

- Baneforholdene i Norge i månedene mars og november kan føre til en del tilfeldige resultat. Se for deg Brann i Bergen i mars. Det blir nesten umulig å spille god fotball, sa en engasjert Solskjær.

- Ikke gjennomførbart
Hans løsning er å adoptere ordningen med to kamper i uka fra engelsk fotball.

- Jeg skulle gjerne ha sett at det ble spilt kamp søndag og onsdag. Vi kan bli flinkere til å tenke slik i norsk fotball også, uttalte den tidligere Manchester United-stjernen.

Dette forslaget er det imidlertid ikke alle tippeligatrenere som støtter.

- Det er lett å si når du har 24 spillere i stallen. For oss er det ikke gjennomførbart med 17 utespillere hvorav to er med kun vårsesongen, sier Rune Skarsfjord i Brann til Nettavisen.

Også Jørgen Lennartsson i Stabæk trekker fram dette elementet som forklaring på hvorfor han er imot Solskjærs forslag.

- Det krever en større stall og det har vi ikke råd til. Dessuten tror jeg mye på trening og med to matcher i uka, blir det ikke mye tid til trening.

- Åpen for å prøve
Kjetil Rekdal i Aalesund er åpen for å prøve nye løsninger.

- Det er sikkert mye som kan diskuteres. På høsten er det nesten ikke kamper for enkelte lag, mens andre er opptatt med cup, e-cup og har spillere i landskamper. Det er et puslespill som er vanskelig å få til å gå opp.

- Å spille i snøstorm der det er tilfeldighetene som avgjør er ikke gunstig. Du kan få avgjort nedrykk, medalje og gull på elendige baneforhold i slutten av november. Det mest optimale må være å spille flest mulig kamper når banene er best mulig.

- Hvordan ser du på å spille to kamper hver uke over en lengre periode?

- Teoretisk er det ikke noe problem, men tenker du på påkjenningen spillere blir påført så kan det være en utfordring. Det har aldri vært prøvd, så det er vanskelig å si. Jeg er åpen for å prøve det meste.

Men han understreker:

- Det å lade opp til kamp gang på gang, så tett, er fysisk krevende.

- Jeg skulle gjerne prøvd mye rart, for å finne frem til det beste, men jeg har ikke noe fasitsvar.

Tre «ja», to «tja» og fem «nei»
I en rundspørring Nettavisen gjorde blant Tippeligaens øvrige trenere fredag kveld, svarte kun Åge Hareide i Viking og Harald Aabrekk i Sogndal «ja» på spørsmålet om de er for eller imot to kamper per uke og kortere sesong.

Dag Eilev Fagermo i Odd Grenland sa seg delvis enig. Han vil ha vekk kampene i november.

Jan Jönsson i Rosenborg, Roar Johansen i Sarpsborg og Ronny Deila i Strømsgodset svarte alle «nei».

Hvis vi regner inn Solskjær, Rekdal, Skarsfjord og Lennartsson, ender vi med tre «ja», to «tja» og fem «nei» på spørsmålet om trenerne ønsker to kamper i uka og kortere sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere