RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ligger veldig bra an

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Lovende oppkjøringsperiode for Therese Johaug og langrennsjentene.

Marit Bjørgen og Therese Johaug tar ikke ferie, men kjører på for fullt i sommervarmen. Begge er inne i en mengdetreningsperiode før neste samling på Kvitfjell.

- Jeg synes vi ligger veldig bra an. Alle løperne jeg har ansvaret for er friske og raske og i bra trening. For vel 14 dager siden kom vi hjem fra høydetrening, og etter det har de aller fleste vært gjennom en periode med litt hardtrening, forteller Egil Kristiansen, kvinnetreneren i langrenn, til NTB.

Han sier at det er tradisjonell barmarkstrening som gjelder i øyeblikket, og slik kommer det til å fortsette til langt utpå høsten. Skiene blir ikke tatt fram i sommervarmen.

- Jentene kom hjem fra høydetrening mellom 8. og 14. juli. Det var Marit (Bjørgen) og Therese (Johaug) som kom hjem sist. De var noen dager i Davos før hjemkomsten den 14. juli, sier Kristiansen.

Nå holder han på å forberede neste samling som skal være i alpinanlegget på Kvitfjell fra 2. august.

- Når kommer dere til å ta fram skiene?

- Det er en stund til. Det er ikke lagt opp til skitrening før vi skal til isbreen i Val Senales i siste halvdel av oktober, forteller Egil Kristiansen til NTB.

OL i Sotsji er det store for alle norske vinteridrettsutøvere i år. Særlig Marit Bjørgen har mye å forsvare, dersom hun skal leve opp til innsatsen fra Vancouver i 2010.

I Canada vant Bjørgen tre gullmedaljer, i klassisk sprint, i dobbel jaktstart (skiatlom) og i 4 x 5 kilometer stafett. Dessuten ble det sølv på henne på 30 kilometeren og bronse i 10 kilometer fristil.

Therese Johaug har gull å forsvare i stafetten fra Vancouver. Begge er, sammen med Petter Northug, store norske gullhåp i Sotsji i februar neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere