*Nettavisen* Sport.

- Like spennende som kabal

Bjørn Einar Romøren var aldri i tvil om at Roar Ljøkelsøy skulle sikre norsk gull i lagkonkurransen under VM i skiflygning i Kulm.

15.01.06 21:33

- Jeg skjønte at vi hadde vunnet da Tommy landet. Å se sistehoppet til Roar var omtrent like spennende som en kabal, sier verdensrekordholderen fra Hosle - og illustrerer med det hvor enormt trygg Roar Ljøkelsøy er akkurat nå.

29-åringen fra Orkdal var igjen sikkerheten sjøl, og sikret seg sitt fjerde VM-gull i skiflygning. Det er full uttelling på to mesterskap.

Norge ledet søndagens VM-konkurranse fra første hopp. Til slutt ble seiersmarginen til Finland på sølvplass hele 20,7 poeng. Tyskland knep bronsemedaljen, mens forhåndsfavoritten Østerrike var sjanseløse etter et totalt mislykket hopp av Andreas Kofler i førsteomgang.

Det hele startet med et overbevisende hopp av Bjørn Einar Romøren, før mannen som ble kalt inn i tolvte time, Lars Bystøl, klinte til med et kjempehopp på 200, 5 meter.

Tommy Ingebrigtsen holdt lengden til Norges hardeste konkurrent, Finland, i sitt første hopp. Og dermed kunne en Roar Ljøkelsøy i sin aller beste form bare øke det forsptanget Romøren og Bystøl hadde skapt.

Norge ledet med 26 poeng etter den første omgangen.

I andreomgang ble konkurransen noe mer spennende enn norske tilskuere skulle ønske. Både Romøren og Bystøl slo av på lengdene, men Tommy Ingebrigtsen hoppet overbevisende 197 meter.

Og sjøl om Bjørn Einar Romøren ikke syntes det var spennende å følge duellen mellom finske Janne Ahonen og Roar Ljøkelsøy, snakket han nok bare på vegne av seg sjøl. Janne Ahonen hoppet 193, 5 meter, og satte dermed press på nordmannen. Ljøkelsøy svarte imidlertid med å tyne bakken for meter og endte på 200-metersmerket. Fullstendig overlegent.

Da Norge vant lagkonkurransen i skiflygnings-VM i 2004, vant de norske gutta med 7, 7 poeng foran Finalnd. Søndag var denne marginen økt til imponerende 20, 7 poeng.

TV 2 Nettavisen følgte hopprennet hopper for hopper. Se resultatlistene under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.