*Nettavisen* Sport.

- Like stort som da jeg vant VM-gull

Petter Northug er i ekstase over bestekompisens seier i poker-NM!

06.05.08 23:31

NOTTINGHAM (Nettavisen): - Det er helt sykt! Helt rått! Det er på lik linje som da jeg slo svensken i spurten i Sapporo, sa en overlykkelig Petter Northug til Nettavisen bare minutter etter at Stig Rune Kveen vant norgesmesterskapet i poker.

Kveen, Northugs bestekamerat og treningsmakker, gikk sensasjonelt helt til topps i konkurranse med 513 andre pokerspillere.

Stjørdalens Blad:Pokerenke i skyene

Northug slo en svenske i spurten da han sikret Norge VM-gull i stafett i Sapporo i 2007, mens Kveen slo en svenske i spurten da han ble norgesmester natt til tirsdag.

- Det er så sinnssykt stort! Jeg skjønner det ikke nå! Jeg skjønner ikke hvor mye penger det er - det er helt sykt! Jeg kommer ikke til å skjønne dette på flere dager, sier Kveen til Nettavisen.

Han sikret seieren da hans A-9 sto som en stav i snøen mot svenske Marcus Petterssons A-3.

Smånervøse
Sammen med Petter Northug kom Stig Rune Kveen til Nottingham fredag ettermiddag, bare et kvarter før turneringen startet. Ingen av dem hadde nevneverdig erfaring med live pokerspill før norgesmesterskapet startet.

Begge var faktisk småskjelvne da de første kortene ble delt ut. Det skulle snart forandre seg. Mens Northug røk ut på slutten av spilledag 1B, kom Kveen seg videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Og da forsvant nervene. På finalebordet hadde 27-åringen fra Meråker fullstendig kontroll. Han vant omtrent hver eneste pott han spilte og satt med over halvparten av alle sjetongene som var i spill da det var fire mann igjen.

- Jeg tenkte på det selv, da jeg satt på finalebordet i dag, at jeg har lært mye i løpet av de dagene her. Jeg har gjort det. Jeg er en mye bedre spiller nå, mener den sympatiske langrennsløperen, som har gått en rekke verdenscuprenn for Norge og vunnet stafettgull sammen med Northug og Strindheim IL.

Tur til Vegas
Norgesmesteren i poker får litt over 700.000 kroner for seieren, samt deltakelse i sommerens VM i Las Vegas, en tilleggspremie verdt 80.000 kroner.

- Jeg må få fri først, men jeg vet at Petter blir med, gliser Kveen.

- Hvordan var det å spille poker-NM sammenlignet med å gå et skirenn?

- Hvis pokerspillere lurer på hvordan det er å gå en femmil, så er det å sitte sånn som dette, til the bitter end, verre enn å gå en femmil. Det er høy puls og spenningsnivå hele tida, og vi sitter i 11 timer i strekk, forteller Kveen.

Fulgte med hjemmefra
Northug måtte reise hjem søndag, men fulgte bestekameraten via Donkr.coms tv-sending på internett. Det samme gjorde Stig Rune Kveens samboer, landslagsløperen Kine Beate Bjørnås, og Kveens venner, familie og jobbkolleger.

- Jeg tror ikke det var noen som hadde hørt om Donkr.com før, for å si det sånn. Kanskje jeg og Petter i Meråker. Nå vet vel hele Meråker - og Trondheim - om Donkr.com, sier Kveen, vel vitende om at bestekameraten fulgte hvert eneste sekund av tv-sendingen.

- Jeg snakket med Petter i nesten alle pauser. Han er jo den erfarne av oss to. Det som er litt bra, er at da vi dro hit følte jeg meg mer som en manager, som ordnet med billetter og den biten der, og at det var Petter som skulle gjøre det store her, forklarer melbugutten.

Kveen hevdet overfor Nettavisen tidligere i mesterskapet at Petter Northug var den beste pokerspilleren av de to. Den påstanden ble det vanskelig å begrunne etter seieren i Nottingham.

Stig Rune Kveen er tross alt norgesmester i poker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.