*Nettavisen* Sport.

- Like stort som Holmenkollen

Foto: (FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX)

Fred Børre Lundberg er kongen av Schonach. Fredag kan det endelig bli ny norsk seier i kombinertsportens Mekka.

05.01.06 08:22

- Schonach er et renn med lange tradisjoner. Det er alltid mye folk og stor stemning, og arrangørene vet å ta vare på utøverne. I verdenscupen er Schonach det aller største, sammen med Holmenkollen, sier Lundberg til TV 2 Nettavisen.

Selv vant han rennet i kombinertmetropolen – og den prestisjefylte Schwarzwald-pokalen – fire ganger i årene 1991-1996.

Brøt barriere
- Jeg vant ofte i Schonach. Jeg trivdes der, spesielt i bakken. Men før jeg vant for første gang i 1991, hadde ikke Norge en eneste seier der nede. Det var en barriere jeg brøt, mimrer Lundberg.

Den olympiske mesteren fra Lillehammer er ikke lenger direkte engasjert i kombinertsporten. Men han følger med fra sofakroken – og gleder seg over fremgangen de norske løperne har hatt denne sesongen.

Lundberg er sikker på at Norge kommer til å bite ifra seg, både i Schonach og i Torino-OL om en drøy måned.

- Tre gull i OL
- Jeg tror det kan gå veldig bra utover vinteren. Jeg har ikke inngående kjennskap til hva løperne har gjort i oppkjøringsfasen, men resultatene så langt viser at vi har flere vinnerkandidater. Med full klaff kan det bli tre kombinertgull i OL, sier Lundberg.

Som de fleste andre, har han størst tro på Magnus Moan og Petter Tande. Sistnevnte gikk tirsdag inn til sin fjerde pallplassering på åtte starter denne sesongen, da han ble nummer tre på sprinten i Ruhpolding.

Rennet var det andre av tre renn i Tyskland Grand Prix, som avsluttes med fredagens renn i Schonach. Sammenlagtseieren er i praksis utenfor rekkevidde for Tande, men 20-åringen fra Trondheim har likevel klare ambisjoner om å vinne Schwarzwaldpokalen som første nordmann siden Bjarte Engen Vik i 2000.

Norske seirer i Schonach:
2000 Bjarte Engen Vik
1999 Bjarte Engen Vik
1996 Fred Börre Lundberg
1995 Fred Börre Lundberg
1993 Fred Börre Lundberg
1991 Fred Börre Lundberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag