RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Like stort som VM-gull

Sist oppdatert:
20 år gamle Emil Svendsen sammenligner sensasjonsløpet fredag med gullene han tok i junior-VM.

Se alle norske resultater i resultatlista nederst i denne saken.

De beste norske løperne deltar ikke i Orsblie i Slovakia. Dermed får de nest beste sjansen. Fredag grep 20 år gamle Emil Svendsen muligheten.

Svendsen lå på 3. plass ut fra stående etter to feilfrie skytinger. Inn mot mål maktet han imidlertid ikke å holde de beste bak seg. Pallen røk, men en strålende 5. plass ble fasiten - et glimrende utgangspunkt foran søndagens jaktstart.

Fikk kjeft av Lunde
- Dette er nok noe av det bedre jeg har gjort. Det er nok like stort som VM-gullene, sier Emil Svendsen til TV 2 Nettavisen.

Han var bare 23,5 sekunder fra seieren, som endte hos tyskeren Alexander Wolf.

- Jeg visste at jeg gikk fort, men at jeg gikk så fort trodde jeg ikke. Men når du skyter fullt går det også lettere i sporet, forteller 20-åringen.

Torsdag ble han nummer 68 på 20 kilometeren - hans første verdenscuprenn noensinne. Etter debuten fikk han kjeft av Ola Lunde, NRKs ekspertkommentator. Lunde var ikke fornøyd med Svendsens seks bomskudd.

- Han sa at jeg slurvet i skytingen, og at jeg måtte skjerpe meg. Han mente jeg hadde nok å ta tak i, ler Svendsen.

Nå gleder han seg til søndagens jaktstart.

Best når det gjelder
- Det er feil å si at vi ikke er overrasket, men han er typen som overrasker - uten at vi blir overrasket av det, sier sportssjef Arne Idland til TV 2 Nettavisen.

At Svendsen skjøt fullt hus på stående, var et eksempel på at han er best når det gjelder.

- Akkurat som Julie Bonnevie Svendsen er han en som presterer under press. Er man en gambler, er han en man kan sette penger på. Selv om han ikke er noen banker. Han er ikke veldig stabil, og kan også ha en dårlig dag, fortsetter Idland.

Enormt talent
20-åringen er et av Norges største talenter. Han vant to individuelle VM-gull i junior-VM i Kontiolahti tidligere i år, samt sølv i jaktstarten. I 2004 ble han juniorverdensmester i jaktstarten i Haute Maurienne i Frankrike. I tillegg var han med på det norske laget som vant stafettgull i samme VM.

I tillegg har Svendsen to bronsemedaljer fra junior-VM i 2003.

Om ikke det var nok. I våres tok Svendsen også bronse på 10-kilometeren i langrenns-VM for juniorer. Han kom også på en knallsterk 13. plass på 15-kilometeren i langrenns-NM tidligere i år.

Kanskje ikke så rart at epostadressen hans starter med " supersvendsen@"...

Kolliderer med OL
Årets mål har hele tiden vært junior-VM i skiskyting som går av stabelen i USA i slutten av januar. Fortsetter Svendsen å sjokkere, kan han bli tvunget til å ta et valg - OL eller junior-VM.

- OL er ikke noe tema hos meg ennå. Jeg har mest lyst til å bli bedre, og fokuserer på junior-VM, fastholder Svendsen.

Men presterer han godt på søndagens jaktstart, kan han få sjansen i verdenscupen også når Norges beste deltar. Gode prestasjoner der kan faktisk gjøre ham OL-aktuell.

- Kommer han i den posisjonen, må han nok ta et valg. Junior-VM kolliderer med det siste høydeoppholdet foran Torino-OL, sier Idland.

De andre
Egil Gjelland ble nest neste nordmann på 15. plass, men har fått en stjerne ved siden av navnet sitt på resultatlista. Det kan bety at han diskes eller får straffetid.

Magne Thorleiv Rønning pådro seg en runde. Ellers havnet nordmennene langt bak.

PS: Antall bom registrert på hver løper, er antall bom totalt i rennet. Trykk oppdater for å følge utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere