RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bogdan Christel / Reuters / NTB scanpix

- Liker ikke å kalle det et hederlig tap

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær satt på tribunen da Molde tapte.

MOLDE - STEAUA 1-2:

MOLDE (Nettavisen): - Jeg liker ikke å kalle det hederlig tap, men vi kan ta mye positivt ut av tapet og prestasjonen til spillerne. Enkelte ganger er det slik at man vinner selv om man taper kampen, og en del av prestasjonene er en seier i dag, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen mot FC Steaua Bucuresti.

Spesielt etter pause kom Molde mer med i kampen. Rumenerne, med kallenavnet «The Army Men», spilte naturligvis på det trygge ettersom de ledet med to mål.

- Jeg føler at vi var brukbare fram til pausen, til tross for at vi ligger under 2-0. I annenomgang synes jeg vi er gode. Vi får mer tempo i kampen, vi bruker offensive backer, får flere innlegg, og Daniel Chima Chukwu scorer et fantastisk mål, fortsetter Solskjær.

- Gir ikke opp
De rumenske gjestene ble et lite hakk for store for Molde. Torsdagens oppgjør, som var Moldes 50. kamp i Europa, endte med en 2-1-seier til Steaua. Nå ligger Molde sist i gruppen, som også innehar tyske Stuttgart og det danske storlaget FC København.

Moldes manager, som satt på tribunen i førsteomgangen for å få bedre oversikt over det som foregikk på banen, vil likevel ikke gå med på at Molde er ute av Europa League. En seier og tre tap er fasit etter fire spilte kamper, men det er fortsatt poeng å spille om.

- Jeg gir ikke opp, i og med at alle lagene slår alle i denne gruppen. Vi er tross alt bare to poeng bak Stuttgart, som ligger på andreplass. Vinner vi neste kamp mot FC København kan vi være nummer to i gruppen, og da henger vi uansett med til siste kamp (borte mot Stuttgart, red.anm.), forklarer Solskjær til Nettavisen.

Romsdalingene er midt i serieinnspurten. Allerede på søndag kan det være klart at Molde tar sitt andre strake seriegull. Da må Molde vinne mot Hønefoss, samtidig som at Strømsgodset må tape mot Sandnes Ulf.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Mer energi
Etter bortekampen mot Steaua i Romania fikk Ole Gunnar Solskjær kritikk for å ikke ha stilt sitt beste lag. Grunnen var at han hvilte laget før kampen mot Rosenborg noen dager senere, som Molde vant 2-0. Han er ikke redd for at dagens kamp skal ha ødelagt for lagets sjanser mot Hønefoss.

- Annenomgangen vår gir oss mer energi enn den tapper. Det gir oss selvtillit å spille såpass godt mot et så godt lag som Steaua. Vi skal ikke trene så hardt de neste to dagene, slik at vi er i form til søndag, forklarer Solskjær.

Kristiansunderen vil heller ikke utelukke at Sandnes Ulf kan tukte Strømsgodset i Sandnes. Rogalendingene vant hele 5-1 mot cupfinalist Tromsø på onsdag tidligere denne uken.

- Jeg tenker ikke på at det kan bli gullfest, jeg tenker på at vi skal vinne en fotballkamp, så får andre ta seg av sine egne prestasjoner. Men Sandnes Ulf var veldig gode mot Tromsø. Vi trenger ikke hjelp, men kampene skal spilles. For å slå Hønefoss er vi også nødt til å prestere selv, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Ikke fornøyd
Moldes solide midtstopper, Vegard Forren, var ikke helt fornøyd etter kampen. Et toppet Molde slapp overraskende inn to mål på hjemmebane. Det var like mange som et redusert MFK slapp inn i Romania.

- Vi er ikke fornøyd med å tape, men det er i alle fall en del positivt å ta med seg. Vi slipper dem til lite, til tross for at vi slipper inn to mål. Det må vi være fornøyde med. Muligheten var der for å ta med seg både ett og tre poeng, og da er det surt å sitte igjen med null. Men jeg synes vi er solide både offensivt og defensivt, forklarer Vegard Forren til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere