RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / Scanpix

- Lillestrøm har mistet litt av det særegne

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken savner entusiasmen i klubben han elsker.

Ståle Solbakken, som nå har en av de mest utsatte trenerjobbene i Europa, vil alltid ha et spesielt forhold til LSK og Åråsen.

- Jeg har alltid elsket både klubben og miljøet på Åråsen. Det er noe med fotballkulturen der som tiltaler meg. Den sitter i veggene, ja faktisk i hele byen, sier Solbakken Romerikes Blad.

Selv om LSK med unntak av cuptriumfen i 2007 ikke har vunnet noe i norsk fotball siden 1989, mener han at grunnlaget for å gjøre det igjen alltid vil være der.

- Forutsetningene for at LSK skal være en maktfaktor i norsk fotball er der, og med den historien klubben har tror jeg ikke det vil forandre seg så lenge klubben heter LSK og statuen av Tom Lund står utenfor stadion. Historie er ikke noe man kan kjøpe. Den må skapes, men det slipper LSK. Betydningen av det skal ikke undervurderes, mener Köln-treneren.

- En ære å bære gul drakt
Solbakken har vært på Åråsen minst to ganger i året etter at han ble solgt fra klubben i 1997.

- Det er alltid like morsomt å komme tilbake. Hver gang møter jeg fortsatt folk som Einar Krokan, Svein Rustad, Kolbjørn Halvorsen og Svein Skoglunn, personer som på hver sin måte har betydd mye for historien til LSK. Slike eksempler er det mange av i hele byen. Dette kan du ikke forholde deg likegyldig til som LSK-spiller, og derfor bør det være en ære å bære den gule drakta, mener han.

I hans egen klubb, Köln, får han historien midt i ansiktet hver gang han setter seg på spillerbussen.

- Der henger det bilder fra klubbens storhetstid for 30–40 år siden. Det gjør noe med deg, sier 43-åringen til Romerikes Blad.

- Ledet 3–0 og ble pepet ut
Kanarifansen har på sin måte bidratt til å skape trøkk rundt LSK. Solbakken mener det er en spennende sammensetning av publikum på Åråsen.

- Kanarifansen er en imponerende fanskare som jeg synes viser stor tålmodighet med klubben. I tillegg har LSK supportere som har opplevd storhetstida, og legger lista høyt. Jeg husker fortsatt godt at vi ble pepet av banen da vi ledet 3–0 til pause over Strindheim midt på 90-tallet. I sum betyr det at LSK har en spennende konstellasjon supportere. Det skal stilles krav på Åråsen, og det er det viktig å huske selv om klubben er inne i en litt tyngre periode, sier Ståle.

- Åråsen et ekkelt sted
Fra Tyskland har han fått med seg debatten som foregår rundt LSK.

- Jeg skal ikke ta stilling i diskusjonen mellom Henning Berg og Jan Åge Fjørtoft. Henning har rett i at man må bygge ut fra de forutsetningene klubben har. Der har Torgeir Bjarmann gjort en god jobb ved å få tak i billige spillere som er blitt solgt videre. Men jeg følger også Jan Åge når han sier at LSK ikke skal være et lag som andre er likegyldig til. LSK har mistet litt av det særegne at Åråsen var et ekkelt sted å komme. Entusiasmen må tilbake, sier den tidligere LSK-kapteinen.

Kunne blitt LSK-trener
I 2005 kunne Solbakken blitt LSK-trener, men da valgte han å ta ett år til i HamKam. Sesongen etter kom tilbudet fra FC København.

I sommer tok han enda et steg opp – til Köln i den tyske Bundesligaen. Selv om det høres usannsynlig ut nå som trenerprofilen har begynt å få orden på Köln, så er det ikke helt utenkelig at Ståle en gang kommer tilbake i en rolle på Åråsen igjen.

- Det er ikke noe jeg tenker på nå. Mange ting skal stemme både privat og ellers. Men LSK vil alltid være noe spesielt for meg, og jeg vil absolutt ikke utelukke at det en gang kan bli noe. Men akkurat nå har jeg mer enn nok med å tenke på Köln, sier Solbakken med et smil om munnen.

LES FLERE SAKER FRA ROMERIKES BLAD HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere