RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lillestrøm taper ikke på Lerkendal

Sist oppdatert:
Søndag er det ny runde i Tippeligaen. Lillestrøm reiser til Lerkendal, der de trolig klarer å ta poeng. Sjekk siste nytt om lagene, og våre tips.

Rosenborg er igjen serieleder, og tar imot den kanskje sterkeste utfordreren til tittelen i år, Lillestrøm, på Lerkendal søndag. Trønderne er høyt oppe etter avansementet til tredje kvalifiserende runde i Champions League, men problemet er at kampene kan bli for mange og komme for tett.

Lillestrøm har en klar fordel i så måte. De spilte ikke i midtuka, og er ubeseiret i en rekke kamper på rad. I tillegg scorer de mengdevis med mål.

Rosenborg – Lillestrøm
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

Rosenborg (1): Trener Ola By Rise disponerer et skadefritt mannskap og kan velge fra øverste hylle i toppkampen på Lerkendal.

Lillestrøm (3): Frode Kippe uaktuell på grunn av skade, Peter Werni må sone for gule kort. Magnus Powell laget to mål fra spissplass mot Tromsø sist helg, og er en av dem som vurderes på midtstopperplass sammen med Pål Steffen Andresen.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-1
Hoveddommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Ham-Kam – Bodø/Glimt:
TV 2 Nettavisens tips: 0-1

Glimt er litt i siget igjen, og har vunnet begge kampene etter ferien. Ham-Kam viser også at vårsesongen ikke var noe blaff, og slo blant Tromsø 3-0 borte for to helger siden. Vi tror imidlertid at Glimts formkurve er hakket bedre, og at det blir avgjørende.

Ham-Kam (4): Har alle spillerne disponible. Sist søndag ble nigerianeren Oluwasegun Abiodun (19) klar for Ham-Kam ut sesongen, men er ikke kommet til Hamar ennå og er uaktuell søndag.

Bodø/Glimt (11): Olav Råstad er langtidsskadet og uaktuell. Tor Egil Horn (tommelskadet), Stig Johansen (krampetendenser i baksiden av et lår) og Stian Theting (overtråkk på trening torsdag) er usikre, men i Glimt-leiren håper man at alle tre de sistnevnte blir klare til dyst.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.
Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Sogndal – Lyn
TV 2 Nettavisens tips: 1-2

Sogndal (13): Lars Blixt kom fra Sogndal tidligere i uka og er spilleklar. Marco Reda og Jukka Hakala er begge skadet og spiller ikke.

Lyn (6): Yngvar Håkonsen er skulderskadet og uaktuell. Det største usikkerhetsmomentet er Øyvind Leonhardsen. Han skal trene fredag og lørdag før det blir tatt noen endelig avgjørelse om han kan spille på Fosshaugane.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-2
Hoveddommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

Tromsø – Stabæk
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

En i utgangspunktet svært åpen kamp. Stabæk har begynt høstsesongen bra, mens Tromsø tapte sin forrige hjemmekamp 0-3. De vil de garantert prøve å hevne nå, men Stabæk vant sist de var i Tromsø, og har gode minner fra den kampen.

Tromsø (2): Midtbaneankeret Bjørn Johansen må sone for gule kort. Han ble byttet ut med canadieren Patrice Bernier mot Lillestrøm sist, og Bernier får nok sjansen fra start.

Stabæk (9): Mads Jørgensens hofte må matches forsiktig. Han trente torsdag, men er tvilsom mot Tromsø. Det er fort gjort at en slik skade kan slås opp igjen om han spiller for tidlig. Ellers alle mann alle.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-3
Hoveddommer: Kim Rune Borgersen, Drafn.

Vålerenga – Fredrikstad
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Nyervervelsene Arni Gautar Arason og Steffen Iversen var gode mot Brann sist, og at Oslo-laget har fått en bra spiss og en bra keeper, betyr mye. Iversen får sin hjemmedebut foran Klanen, og vil gjerne begynne på best mulig måte. Vi tror hjemmelaget går seirende ut av duellen, til tross for at FFK tok sin første hjemmeseier sist.

Vålerenga (5): Kjetil Rekdal har alle mann disponible, og Steffen Iversen får sin hjemmedebut foran Klanen på Ullevaal.

Fredrikstad (14): Keeperen Steinar Sørli er ute i tre uker til. Tor Trondsen jogger, men kan ikke spille fotball. Uaktuell mot "Enga". Håkan Söderstjerna fikk sitt tredje gule mot Molde og står over.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.
Hoveddommer: Jonny Ditlefsen, Mo

Odd Grenland – Brann
TV 2 Nettavisens tips: 2-2

Odd Grenland (8): Brede Bomhoff er skadet og uaktuell. Ronny Deila måtte byttes ut mot Lyn sist. Det er ikke avklart om han stiller mot Brann.

Brann (7): Helge Haugen fikk en albue i hodet og måtte sy seks sting etter torsdagens trening. Han skulle ta det rolig fredag, men forsøke seg lørdag. Uvisst om han rekker kampen.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-3
Hoveddommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Spilles mandag: Molde – Viking.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere