RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

- Lindegaard fra start

Sist oppdatert:
Mens også Mikael Lustig skal kose seg med landslagsfotball tirsdag.

Thomas Sørensen har meldt avbud til den danske troppen som møter Island til EM-kvalifisering i Parken tirsdag kveld, og dermed kan det være duket for Anders Lindegaard mellom stengene.

Ifølge danske medier vil Aalesund-keeperen etter alle solemerker vokte buret mot vikingene fra sagaøya. Dermed vil målvakten få sin aller første kamp med flagget på byrstet tirsdag.

- Skyhøye ambisjoner
Lindegaard har vært en mye omtalt mann de siste månedene, og klubber som manchester United og skotske Celtic skal angivelig ha vært interessert i å hente den danske burvokteren.

26-åringen får imildertid store sko å fylle. Danmark har hatt stabilt gode keepere i mange år, og i tillegg til Sørensen har giganten Peter Schemichel vært sisteskanse for danskene.

- Mine ambisjoner er skyhøye. Jeg drømmer til satdighet om å spille for de største klubbene, vinne de største trofeene og representere mitt land, sier Anders Linegaard til sporten.dk.

- Men akkurat nå er det landslaget som gjelder. Jeg er stolt over å få representere landet mitt. Jeg er også stolt over å være dansk, selv om det er mye som går galt i Danmark for tiden.

Danskene spiller sin første kvalikkamp tirsdag, og spiller i samme gruppe som Norge, gruppe H.

Lustig for Sverige
Også når Sverige barker sammen med lilleputten San Marino blir det en tippeligaspiller å finne på banen. Erik Hamren velger trolig å starte med Rosenborgs back, Mikael Lustig.

Svensken har vært i knallform for trønderne denne sesongen, og kjenner også den svenske landslagstreneren svært godt. Det var nemlig Hamrén som hentet backen til bartebyen.

Sverige står med full pott i sin gruppe E, etter at de slo Ungarn 2-0 i førte kamp..

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere