RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

- Linjemannen bør brenne flagget!

Sist oppdatert:
Glimt-treneren var rasende etter målet som ikke ble gitt i skjebnekampen.

GODSET – BODØ/GLIMT 3-0:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): - Jeg har ennå ikke sett situasjonen på TV, men linjedommeren sier den ikke var inne. Om den var inne¿ da bør linjemannen slutte – da bør han ta flagget sitt og brenne det, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Om ballen er inne og han ikke ser det, er han ikke god nok, legger han til.

- Kan dette ha vært dommerfeilen som sender Glimt ned?

- Nei, rykker du ned, rykker du ned fordi du ikke er god nok. Men det tok nok poengene fra oss i dag, sier Glimt-treneren til Nettavisen.

Situasjonen alle snakket om etter kampen, skjedde syv minutter ut i andreomgangen, etter en jevn førsteomgang med 3-3 i målsjanser. Et innlegg fra venstreback Forko ble stusset videre av Jan Derek Sørensen, og på bakerste stolpe dukket Konradsen opp og headet ballen via tverrligger og inn.

Men dommeren og linjedommeren mente ballen spratt på streken, ikke over streken, og ga ikke Glimt målet – til store protester fra Jan Derek Sørensen og resten av Glimt.

- Den er inne!
Jan Derek Sørensen ville først ikke snakke om situasjonen, men gikk til slutt med på TV-intervjuer og deretter en runde med resten av journalistene.

- Ballen er inne. Det er ikke noe mer å kommentere, var Glimt-veteranens første respons etter kampen.

- All gummien som spretter opp da ballen treffer bakken, er inni målet. Vi skulle ha fått det målet dømt i vår favør, og så er vi uheldige med et selvmål like etter. Det er klart det snudde kampen, sier Sørensen.

- Vi har slitt i hele år – så får vi ikke mål der, men får to imot like etter. Hele sesongen kommer i hodet på oss. Det er ikke unaturlig at det preger oss. Dårlige lag har gjerne uflaks, mens gode lag har flaks, mener Glimt-vingen.

Ga nesten opp
Tre minutter etter målet som aldri ble gitt, satte Per Verner Rønning – matchvinner i det motsatte oppgjøret på Aspmyra – ballen i eget nett. Tre minutter etter det sørget forsvarsfeil fra Bärengrub og Hamoud for at Fredrik Nordkvelle kunne banke inn 2-0.

Game over – og Glimt ga nesten opp.

- Vi har et kvarter der vi kjører at og de rett og slett ikke henger med, mener Godset-trener Ronny Deila.

- Vi blir løpt over. Det ser nesten ut som vi gir oss – men det gjør vi jo ikke. Men vi får kanskje noen negative tanker, sier Glimts André Hanssen til Nettavisen.

Selv om uheldige Rønning ble kjørt opp i angrep de siste 25 minuttene, var aldri nordlendingene i nærheten av å komme tilbake i kampen. I stedet var det sjansefest for Godset, og både innbytter Ola Kamara og Øyvind Storflor burde økt ledelsen til hjemmelaget.

- Etter 1-0 gjør vi to store feil som fører til 2-0, vi gir bort et mål, og det er klart vi da setter oss selv i en vanskelig posisjon, sier Kåre Ingebrigtsen.

Nå blir det tøft for Glimt. Tromsø, Stabæk og Odd i de tre siste kampene er ikke et lett program. Det er to poeng opp til Fredrikstad på kvalikplassen.

- Vi må ha minst seks poeng for å klare oss nå. Men jeg vet ikke om vi har et så mye tøffere program enn andre lag – Tromsø og Odd hjemme er overkommelige, og det er ikke umulig å ta poeng mot Stabæk borte, mener Glimt-treneren.

- Pustet lettet ut
Ronny Deila mener Fredrik Winsnes – nylig vraket til landslagstroppen mot Sør-Afrika – hadde en stor kamp. Winsnes fullførte ydmykelsen på overtid med en perle i krysset – og den utrolig viktige seieren i sekspoengskampen gir Godset alle muligheter til å minst klare kvalik.

- I kamper som dette er det utrolig viktig å få det første målet. Da hever man seg kanskje fem prosent, mens det andre laget faller fem prosent. Klart det var et slag i trynet for dem at de ikke fikk målet – samtidig som vi pustet lettet ut, sier Fredrik Winsnes.

- Dette var en veldig viktig seier, klart det. Nå må Glimt ta poeng i to av sine tre kamper for å ta oss igjen. Men jeg tror at Glimt tar de poengene, og så skal vi ikke glemme Fredrikstad og Lillestrøm – det blir for dumt å snakke om at dette bare dreier seg om Glimt og Godset, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen.

Godset klatret forbi Fredrikstad på tabellen. Drammenslaget har nå fire strake seire og 13-2 i målforskjell hjemme, og har faktisk tatt utrolige 27 av 29 poeng hjemme. Og enda en liten bonus på en god dag – dette var Godsets første seier mot Glimt i Tippeligaen noensinne!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere