RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liquigas brukte motorsykkel

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sylvain Chavanel var ikke imponert over måten italienerne kuppet etappen på.

Det italienske laget utførte at aldri så lite kupp under den 6. etappen av årets Vuelta a España.

Liquigas satte nemlig voldsomt fart i utforkjøringene mot mål, og klarte å splitte opp hovedfeltet. Resultatet ble at Valerio Agnoli, Vincenzo Nibali og Peter Sagan til slutt kjempet om etappeseieren sammen med Movistar-rytteren Pablo Lastras.

Den duellen vant Sagan, selv om det selvsagt hadde vært bedre for italieneren å gi lagkaptein Nibali de 20 bonussekundene.

Sylvain Chavanel beholdt rittets ledertrøye da han klokket inn 17 sekunder bak etappevinneren.

Franskmannen var likevel ikke imponert over måten italieneren avgjorde etappen på.

- Jeg ønsker ikke å krangle, men Liquigas-rytterne brukte en TV-motorsykkel til sin fordel. Jeg lå sammen med dem, holdt en trygg og respektabel avstand, men plutselig kunne jeg ikke se dem lenger.

- Men jeg skal ikke la dette ødelegge gleden det er å beholde den røde ledertrøya, legger Chavanel til i et intervju som er gjengitt av cyclismactu.net.

Franskmannen endte til slutt opp med å øke ledelsen ned til Daniel Moreno (Katjusja) på andreplass til 15 sekunder. Nibali ligger 16 sekunder bak på tredje, mens Joaquin Rodriguez er fjerdemann 23 sekunder bak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rytterne skal gjennom en flat etappe på 185 kilometer mellom Almadén og Talavera fredag. Den vil ventelig ikke skille noe i sammendraget.

Lørdag og søndag kommer til å bli endringer på sammenlagtlisten. Den første etappen inneholder tre klatringer mot slutten av etappen, mens den 9. etappen avsluttes med en toppfinish på Sierre de Bejar La Covatilla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere