*Nettavisen* Sport.

- Lite proft og dårlig tilrettelagt

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Se hva Davy Wathne misliker ved årets EM-sluttspill.

18.06.12 13:29

Davy Wathne befinner seg for øyeblikket i Ukraina i forbindelse med TV 2s EM-dekning.

Til Nettavisen forteller den erfarne programlederen at han så langt er svært lite imponert over EM arrangøren.

- Det er viktig at arrangøren tar hensyn til de som følger laget sitt. I går måtte vi gå i nesten en mil etter kamp, uten mulighet til å ta buss eller lignende. Det er lite proft og dårlig tilrettelagt for oss og for de som følger lagene. Det er gammelt østeuropeisk her med dårlig infrastruktur, forteller Wathne til Nettavisen.

- Jeg synes det bekrefter at dette lite gjennomtenkt fra UEFA sin side. Det blir for store avstander, for byråkratisk. Det har en slags baktung russisk mentalitet. Når man er bortskjemt med Tyskland, Østerrike og Sveits som har fått dette til å fungere så blir dette veldig rart, forklarer programlederen.

For høye priser
Wathne er også negativ til prisnivået i EM-byene.

- De må fryse prisene. I Kiev betalte vi fire ganger det som er normal pris på et luksushotell. Akkurat nå venter vi på et fly som skal ta oss fra Lviv til Donetsk. Det koster 5900 kroner. Jeg er overbevist om at det ikke koster det samme når EM er over, sier Wathne.

- De har sett sitt snitt til å melke de som kommer her. Det synes jeg er usympatisk. UEFA har vært alt for svake til å legge retningslinjer for arrangøren. De skulle hatt kontroll på prisene, slik IOC har under OL, forklarer Wathne.

Har tro på Tyskland
Programlederen er imidlertid mer positiv til det som har foregått på fotballbanen under mesterskapet.

- Mesterskapet har vært en positiv overraskelse sportslig sett. Det har ikke vært en eneste 0-0-kamp, og det har vært scoret mål av begge lag i nesten hver kamp - noe som er veldig spesielt, sier Wathne.

Nå har TV 2-vetereranen tro på Tyskland og Spania i finalen.

- Tyskland har jeg tro på. De har sett forbløffende solide ut, med sin imponerende mentalitet og trygghet, sier Wathne.

Mandag spiller Kroatia mot Spania, og Italia mot Irland i de siste kampene i gruppe C. Kampene kan du følge i vårt livesystem nalive.no fra kl 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.