*Nettavisen* Sport.

- Litt frustrerende

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Fredrik Winsnes måtte hjem til Norge for å komme på landslaget igjen.

06.06.09 08:44

SKOPJE (Nettavisen): - Hva tror du, Ståle? Tror du det er større sjanse for å komme på landslaget når jeg nå reiser tilbake til Tippeligaen igjen?

Fredrik Winsnes hardde akkurat bestemt seg for å forlate Aalborg til fordel for Strømsgodset, og snakker med FC København-trener Ståle Solbakken på telefonen.

Winsnes fikk nemlig 15 A-landskamper mellom 2001 og 2003. Så forsvant han ut i kulda, dro fra Rosenborg til Aalborg, storspilte i Danmark, men kom ikke med på A-landslaget igjen.

- Klar tale
Ståle Solbakken var ikke i tvil.

- Han sa i alle fall til meg at jeg etter all sannsynlighet ikke hadde en sjanse hvis jeg fortsatte i Aalborg, sier Winsnes til Nettavisen.

- Det er ganske så klar tale, det, legger han til.

- Og det var jo en av grunnene til at jeg dro hjem. Jeg ville bli mer synlig. Det var jo litt frustrerende å ikke bli regnet som aktuell da det gikk så bra som det gjorde i Danmark. Samtidig var det vanskelig å argumentere når man ikke spilte til daglig mot de andre, fortsetter 33-åringen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Idiotisk
Ola By Rise, som har vært assistent på landslaget de siste årene, først under Åge Hareide, så under Drillo, avviser at det er enklere å komme med når man spiller i Norge.

- Vi hadde løpende diskusjoner som involverte Fredrik også den gangen, men jeg tror dette har noe å gjøre med at etter hvert ble ferdighetene hans mer etterspurt i forhold til den mixen vi trengte i laget, sier By Rise.

- For det skal jo ikke være lettere å komme med i Norge. Det hadde vært ganske idiotisk hvis det var sånn. Vi får jo DVD-er av alle spillere vi har i utlandet, fortsetter han.

- Samtidig skjønner jeg spørsmålet. Det kan kanskje se sånn ut. Men jeg vil påpeke at folk som er vurdert som dyktige, av og til er avhengig av andre enn seg selv for å komme med, sier By Rise.

Med det mener han konkurrentene. Nå er blant annet Martin Andresen ute. Det åpner for en ny sentral midtbanespiller på det norske laget.

Og trolig blir det Winsnes mot Makedonia lørdag.

- Hadde vært lett å satse på andre
I fjor, ett år etter comebacket i Tippeligaen med Strømsgodset, fem år etter hans forrige landskamp, var han tilbake med flagget på brystet.

Dermed var ett av Winsnes´ store mål oppfylt. Helt siden Luxembourg-kampen på tampen av 2003, hadde han nemlig hatt som mål å klare nettopp det.

Og nå – mot Makedonia lørdag – forventer altså de fleste at han får den sentrale rollen på den norske midtbanen.

- Overrasket selv, eller?

- Jeg er overrasket med tanke på alderen min. Det hadde vært lett å velge andre og satse på yngre krefter i stedet. Samtidig er jeg ikke overrasket med tanke på hvilke prestasjoner jeg har gjort. Jeg har vært stabilt god i flere år. Både i Strømsgodset og i Danmark, sier han.

Så får Norge håpe at Winsnes er stabilt god – eller bedre – også mot Makedonia. Og skulle Norge nå VM-sluttspillet, da får 33-åringen et dilemma.

Ny utsettelse?
For egentlig skal han legge opp etter årets sesong. Årsaken er at han, som utdannet lege, lenge har fått utsatt turnustjenesten sin. Den starter egentlig neste høst, for nå godtas det ikke flere utsettelser. Det er også uaktuelt for Winsnes å satse et halvt år bare for å få med seg fotball-VM.

Det eneste håpet er en søknad til Statens Autorisasjonskontor for helse. De har myndighet til å utsette hele turnustjenesten i et halvt år til – til starten av 2010.

Det redder i så fall Winsnes spill i VM-sluttspillet.

Samtidig er det langt unna. Først må Winsnes og Norge i alle fall slå Makedonia.

Følg Makedonia-Norge i Nettavisens livesystem fra 17.45 lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.