RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Litt patetisk

Foto: Jonathan Nackstrand/AFP
Sist oppdatert:
Svensk friidrettsstjerne i ordkrig med radiokommentator.

Friidrettsstjernen Carolina Klüft lar seg provosere av den svenske radioveteranen Mats Strandberg, etter at han slang med leppa her om dagen.

Klüft er uten tvil en av de største friidrettsstjernene svensk friidrett har fostret. Kluft dominerte i mangekamp - hun har blant annet ett OL-gull og tre VM-gull - og sjarmerte både svenskene og folk over hele verden med sitt positive vesen. Overraskelsen var stor da hun i 2008 kunngjorde at hun ville slutte med mangekamp for å satse på lengde.

Manglende motivasjon skal ha vært hovedgrunnen til at hun ikke orket mer.

Tabbe å bytte øvelse
Strandberg var en av dem som ikke satte pris på Klufts avgjørelse, og mente hun gjorde en stor tabbe ved å bytte øvelse.

Så har hun da også slitt med å prestere så bra som hun gjorde i mangekamp. I helgen viste hun imidlertid at hun er på full fart mot verdenstoppen igjen, da hun presterte 6,73 meter under ufyselige forhold.

Uten at Strandberg lot seg imponere.

- Litt patetisk
I stedet hadde han nok et lite stikk på lager til Kluft om hennes avgjørelse om å kutte ut sjukampen.

- Jeg fatter ikke at hun sluttet med mangekampen, der hun fortsatt var en verdensstjerne. Det er litt patetisk. Hun har 16 stykker foran seg på verdensårsbestelisten denne sesongen, sa Strandberg, ifølge Aftonbladet.se.

- Aldri likt meg
Klüft hevder uttalelsene hans preller av.

- Mats Strandberg har aldri likt meg. Han angrep meg allerede i 2002. Det finnes noen som aldri kommer til å like meg. Han får ha sin mening, men det bryr meg ikke et dugg, sier Kluft til samme avis.

- Kroppen tålte ikke mer
- Det finnes dem som ikke synes å forstå at jeg aldri hadde tålt mer mangekamp. Selv om vi kan leke med ideen om at jeg ønsket å fortsette - hvilket jeg ikke ville - hadde jeg ikke klart det. Kroppen min tålte ikke mer.

Klüft sier hun aldri mer kan hoppe høyde, som er en av øvelsene som utgjør mangekampen.

I lengde blir hun derimot å se fremover, også under VM i august. Så gjenstår det å se om hun kan gjøre Strandbergs ord til skamme i sør-koreanske Daegu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere