RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Litt rart å være fornøyd med tap

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Men verdens beste er full av lovord om de norske gutta.

De norske håndballgutta presset Frankrike i den siste EM-testen. Selv verdens beste spiller lot seg imponere litt.

Forsvaret begynner å sitte som det skal rett før EM. Bak 24-28-tapet skjuler det seg mye bra. Nesten 15.000 tilskuere så at Norge aldri ga opp.

- Vil variere
Verdens beste spiller, Nikola Karabatic, skryter: – Jeg synes Norge spilte en veldig god kamp.

- De har gode spillere i nesten alle posisjoner. Det eneste minuset er at flere av gutta er veldig unge. De vil nok kunne variere en del under EM, sier Karabatic til NTB.

Frankrike har bare tapt én av 32 hjemmekamper siden 2008. Fire av de fem siste mesterskapstitlene er også på franske hender.

- For første gang (i oppkjøringen) fikk vi satt et solid 6-0-forsvar. Det er litt rart å sitte i garderoben fornøyd etter et tap, men slik var det for oss. Vi går alltid på banen for å vinne. I pausen (13-13) snakket vi også om det, sier Bjarte Myrhol til NTB.

Han spiller mer og mer etter kreftsykdommen i sommer. Også han nøt den fantastiske atmosfæren i hallen. – Det var noe helt spesielt og lignet en finale, sier Myrhol.

Presset
Den franske treneren Claude Onesta måtte bruke nesten alt han hadde for å vinne. Keeper Thierry Omeyer skulle etter planen ikke spilt hele kampen, men det måtte han.

For Erlend Mamelund ble fredagens program endret. Han fikk slått ut deler av begge fortennene i kampen torsdag. Dermed måtte han booke time hos tannlegen.

Norge starter EM mot Slovenia mandag. Dagene etter venter Island og Kroatia.

Går Norge videre, venter et nytt møte med Frankrike i hovedrunden. Åtte strake norsk tap er fasiten siden 1995.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere