*Nettavisen* Sport.

- Liv Grete er best i verden

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Arne Idland er ikke i tvil. VM-droningen Liv Grete Skjelbreid Poiree er verdens desidert beste skiskytter.

14.02.04 17:04

- Liv Grete er verdens desidert beste skiskytter. Det er lenge siden sist vi hadde en slik jente i toppen. Hun er et konkurransemenneske uten sidestykke, skryter skiskytternes landslagssjef, Arne Idland, til TV 2 Nettavisen.

Utrolig prestasjon
Han mener VM-gullet på fellesstarten er en ”utrolig prestasjon av en utrolig kvinne”.

- Det betyr enormt mye for henne å ta nytt gull. Og ikke minst betyr det enormt for kvinneidrett generelt. Det viser alle at det er mulig, bare du trener, sier Arne Idland.

I jubelrus
Trener for skiskytterjentene, Odd Lirhus, sparer ikke på superlativene etter Liv Gretes fjerde gullmedalje.

- Dette er helt utrolig. Jeg var litt usikker på medalje før fellestarten, og så vinner hun så overlegent. Det var en maktdemonstrasjon, sier den vanligvis så sindige Odd Lirhus til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg vet da søren hvordan hun klarer det. Det viser bare at Liv Grete er best. Ingen over, ingen ved siden, jubler Odd Lirhus.

Trener mer
Liv Grete Skjelbreid Poiree mistet fjorårssesongen på grunn av barnefødsel. Denne sesongen har VM-dronningen trent en god del for seg selv for å kombinere familielivet med verdenscupen, men nå håper landslagssjef Arne Idland at Liv Grete Skjelbreid Poiree vil trene mer sammen med de norske.

- Liv Grete legger listen for de andre norske utøverne. Jeg håper hun nå kan være med å trene litt mer med de andre norske jentene, slik at vi kan ha nytte av henne. Hun kan være behjelpelig med tanke på de andre jentene, sier Arne Idland.

- Men det er selvsagt viktig for oss å påpeke at hun fremdeles får trene på familiens premisser. Det begrenser seg jo hvor mye du kan reise når du har familie, forteller Idland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag