*Nettavisen* Sport.

- Liv Grete var sola

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

- Liv Grete Skjelbreid Poirée løftet skiskytingen inn i de tusen hjem, fastslår en mollstemt Kjell Kristian Rike.

20.03.06 16:04

Mandag kunngjorde skiskytterdronningen at hun avslutter en enestående internasjonal karriere med kommende helgs verdenscuprenn i Holmenkollen.

NRKs Kjell Kristian Rike innrømmer at det blir en meget spesiell opplevelse å kommentere Liv Grete Skjelbreid Poirées siste avtrekk.

Les også: Slutt for Liv Grete
Les også: Liv Grete kan bli trener

Han mener Liv Gretes betydning for norsk skiskyting ikke kan overvurderes:

- Hun har betydd det meste. Liv Grete har sammen med Ole Einar Bjørndalen vært fullstendig avgjørende for den posisjonen skiskytingen har fått i Norge. Hun løftet skiskytingen inn i de tusen hjem, konstaterer Rike.

- Mollstemt
Han synes det er trist at 31-åringen fra Hålandsdalen legger opp.

- Jeg blir litt mollstemt. Det har alltid vært noe ekstra med Liv Grete. Når hun ikke har fått det til, har vi vært litt ekstra ekstra lei oss, og når hun har gjort det godt, har vi vært ekstra høyt oppe. Men jeg var forberedt på dette. Jeg har hørt noen rykter de siste ukene om at det kunne gå denne veien.

- Hva er det som har gjort Liv Grete til en slik yndling hos det norske folk?

- Selvfølgelig resultatene, men mye mer enn det. Hun har en fantastisk utstråling og karisma – og et helt spesielt nærvær. Liv Grete var sola, konstaterer Kjell Kristian Rike.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forstår avgjørelsen
NRK-veteranen understreker at han har stor respekt for valget Skjelbreid Poirée nå har tatt.

- Jeg håpet i det lengste at hun skulle fortsette. Samtidig er det ingen tvil om at de siste årene har vært tunge for henne. Liv Grete er en type som alltid vil gi av seg selv til alle. Det er en krevende øvelse. Og at hun nå velger å konsentrere seg om familien, er noe jeg har dyp respekt for, sier Rike.

Han er ikke i tvil om at hullet Liv Grete Skjelbreid Poirée etterlater seg i norsk skiskyting, vil bli umulig å tette på kort sikt. Likevel vil han ikke svartmale situasjonen.

«One in a million»
- Jeg håper og tror at Linda Tjørhom fortsetter et år til, og jeg har ikke gitt opp håpet at kanontalentet Gro Marit Istad-Kristiansen kan få orden på seg sjøl igjen. Gunn Margit Andreassen kan fortsatt ha gode år foran seg, Tora Berger kan få et løft og Julie Bonnevie Svendsen kan bli en meget bra skiskytter. Samtidig har Norge lovende juniorer. Så innen OL om fire år er jeg sikker på at vi igjen har et slagkraftig damelag, sier Kjell Kristian Rike.

Noen ny Liv Grete har han imidlertid ikke i kikkertsiktet.

- Liv Grete er en «one in a million»-type. Når vi får en ny løper av hennes kaliber, er det umulig for meg å spå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag