*Nettavisen* Sport.

- Livene våre stopper ikke opp hvis vi ryker ut

Foto: AP/Scanpix

Manchester City er på vei ut av Champions League.

23.11.11 08:08

NAPOLI - MANCHESTER CITY 2-1

Manchester City har imponert stort i Premier League denne sesongen og står foreløpig uten tap i den engelske toppserien.

Å spille på San Paolo i Napoli skulle imidlertid vise seg å være noe helt annet. City har til gode å vinne på italiensk jord, og det ble ikke lettere denne gangen heller.

Superspissene leverte
Edinson Cavani har etter hvert blitt et hett navn på fotballekspertenes lepper. Uruguayaneren ga Napoli ledelsen 17 minutter ut i skjebnekampen, da han stusset inn en corner fra Ezequiel Lavezzi.

Napoli har vært bunnsolide defensivt på hjemmebane, men Mario Balotelli viste at han kunne veien til nettmaskene.

En svak klarering fra Salvatore Aronica havnet rett i beina til David Silva, som på vakkert vis la ballen til rette for seg selv. Skuddet ble reddet av De Sanctis, men Balotelli var på returen og satte enkelt inn utligningen.

Uavgjort ville vært et levelig resultat for City, som med det ville hatt et to poengs forsprang på Napoli før siste runde i Champions League.

Cavani avgjorde
Edison Cavani hadde helt andre planer og plasserte ballen vakert i mål etter et innlegg fra tidligere Liverpool-spiller Andrea Dossena.

City hadde mye ball, men slet med å spille seg til målsjanser slik vi har sett laget i Premier League.

Marek Hamsik, Cavani og Lavezzi spilte seg fram til et par muligheter til å øke ledelsen uten å lykkes i den andre omgangen.

Mario Balotelli hadde også flere gode sjanser til å sette inn sitt andre for dagen, men det ble med ett mål for italieneren.

City må ha hjelp
Engelskmennene fikk aldri det viktige utligningsmålet og er dermed avhengig av hjelp fra Villarreal i den siste runden i Champions League.

Spanjolene står fortsatt uten poeng i Gruppe A før møtet med Napoli i den sjette spillerunden.

City er samtidig avhengig av å ta full pott i sin hjemmekamp mot Bayern München.

Bayern hadde få problemer med å slå Villarreal 3-1 etter to scoringer av Franck Ribery og en av Mario Gomez. Jonathan de Guzman scoret Villarreals mål.

City-manager Roberto Mancini innrømmer at det nå blir tøft å komme seg videre.

- Jeg tror vi har en 30 prosent sjanse til å gå videre, men hvis vi ikke gjør det, har vi Europa League. Livene våre stopper ikke opp om vi ikke går videre. Jeg er skuffet over resultatet, men ikke prestasjonen, sier Mancini ifølge Daily Mail.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.