*Nettavisen* Sport.

- Liverpool får plassen

Flere engelske aviser skriver at UEFA vil gi Liverpool plass i Champions League. Skulle ikke det skje, kan laget få en håndsrekning fra Wales.

27.05.05 13:14

Liverpool endte på femteplass i Premier League, og er ikke kvalifisert for neste sesongs Champions League. UEFAs regler gir ingen automatisk plass for tittelforsvarerne, og det europeiske fotballforbundet har så lang avvist å endre praksis for å gi plass til Liverpool.

Press
Men i dag skriver flere engelske aviser at Liverpool høyst sannsynlig får lov til å forsvare tittelen.

- Liverpool er nesten garantert å få forsvare troféet. Laget synes sikret å få klarsignal på et UEFA-møte i Manchester i juni, skriver The Sun. Bakgrunnen er at et overveldende flertall av UEFAs 51 medlemsland støtter FAs krav om at England skal ha fem plasser.

Allerede i går kveld sa Daily Express' sportsredaktør til Sky News at kilder innad i UEFA overfor avisen har bekreftet at Liverpool får grønt lys til å spille Champions League også neste sesong.

Invitasjon fra Wales
Men dersom UEFA nekter å fire, kan John Arne Riise & co. likevel snike seg inn i turneringen bakveien.

Total Networks Solution, som vant den walisiske ligaen, synes det er for ille at årets vinnere ikke skal få delta i turneringen. Nå tilbyr lilleputtlaget Liverpool å spille play off om lagets plass i neste års Champions League.

- Jeg har lyst til å invitere dem ned hit for å spille om plassen vår i Champions League, sier TNS-eier Mike Harris til Mirror.

Det er vel heller tvilsomt om UEFA aksepterer en slik løsning, men skal en tro de engelske avisene taler mye for at organisasjonen vil gi etter for det tiltagende internasjonale presset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.