RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Liverpool og United vinner

Sist oppdatert:
Flere storklubber spiller med kniven på strupen for fortsatt Champions League-deltagelse tirsdag. Se våre tips og siste nytt om skadesituasjonen.

Gruppe A:
Liverpool (England) – Deportivo (Spania):
TV 2 Nettavisens tips: 2-1

Liverpool strutter av selvtillit etter overbevisende opphenting borte mot Fulham lørdag, og vil med seier i kveld ta et langt skritt mot avansement i Champions League. Kveldens motstander Deportivo har skuffet i åpningen av årets La Liga-sesong, men fikk en etterlengtet hjemmeseier mot svake Getafé. Manager Javier Ircureta sparte Enrique Romero og Lionel Scaloni i oppgjøret. Diego Tristán sesongdebuterte etter skadeavbrekk, og er klar for kveldens oppgjør.

- Deportivo reiser til Liverpool med bagasjen full av selvtillit. Likevel må Liverpool tildeles favorittstempelet, ifølge Deportivo-manager Ircureta.

Deportivo står med kun én uavgjort og ingen scorede mål så langt.

For hjemmelaget er både Steve Finnan og Harry Kewell usikre. Šmicer og Núñez er definitivt ute med skader. For Deportivo er midtbansepiller Mauro Silva tilbake.

Monaco (Frankrike) – Olympiakos (Hellas):
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Grekerne leder gruppe B, selv om laget bare har scoret ett mål så langt i turneringen. Midtbanespilleren Pantos er ute tirsdag. Monaco slo Deportivo 2-0 hjemme sist, og har også gode hjemmeresultater å vise til i Fransk Ligue 1. Didier Deschamps sparte Javier Saviola i helgens bortemøtet med Metz.

Olympiakos vant oppskriftsmessig 2-0, hjemme mot svake Ergotelis. Ioannis Okkas ble også hvilt til tirsdagens kamp. Predrag Djordjevic er fremdeles ikke helt skadefri og rekker ikke kampen i Monaco.

Champions League, Gruppe B:
Leverkusen (Tyskland) – Roma (Italia)
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Leverkusen overbeviser ikke i Bundesliga, men biter fra seg i Champions League. 3-0 hjemme mot Real Madrid forteller det meste. I bortekampen mot Dynamo Kiev ledet tyskerne 2-1 til det gjensto 20 minutter. Kiev scoret tre ganger og vant til slutt 4-2.

Andrej Voronin ble utvist i oppgjøret mot Kiev og må stå over mot Roma. Polske Radoslaw Kaluzny er usikker med en hodeskade han pådro seg i landskamp. Et lyspunkt er imidlertid Hanno Balitsch, som er tilbake etter en kneoperasjon, og kom inn som innbytter i 1-3 tapet for Hertha Berlin i helgen.

Roma slo Livorno 2-0 lørdag. Daniele De Rossi mistet oppgjøret grunnet lårskade, men er ventet tilbake på banen mot Leverkusen. Uaktuelle er derimot keeper Ivan Pelizzoli og Olivier Dacourt, mens rumenske Cristian Chivu er usikker. AS Roma har et stort press på seg til dette oppgjøret. Etter to kamper ligger de desidert sist med null poeng og 2-7 i målforskjell (Roma – Dynamo Kiev ble avbrutt pga tilskuerbråk, og resultatet satt til 0-3).

Real Madrid (Spania) - Dynamo Kiev (Ukraina):
TV 2 Nettavisens tips: 1-1

Real Madrid snudde overbevisende 0-2 til 4-2 hjemme mot Roma sist. David Beckham er ute med brist i et ribbein til denne kampen. Dynamo mangler kun suspenderte Maris Verpakovskis. Ukrainerne viste friske takter i Roma, hvor de kontret hjemmelaget i senk i den ene omgangen som faktisk ble spilt. Real Madrid må tåle å være favorittstemplet, selv om de langt ifra har spilt opp mot sitt potensial i år. Dynamo har gode resultater fra tidligere oppgjør i Madrid, og kan kontre seg til poeng også denne gangen.

Gruppe C:
Juventus (Italia) - Bayern München (Tyskland):
TV 2 Nettavisens tips: 2-0

Disse tungvekterne har merkelig nok aldri tidligere møttes i noen offisiell kamp. Juventus har verken tapt i Serie A eller Champions League så langt, og står bokført med overbevisende 14-2 på åtte kamper. Trezeguet skal gjennom en operasjon i skulderen tirsdag og er naturligvis uaktuell samme kveld. Spissmakker Del Piero har vært ute med en akilles-skade, men kan være tilbake til Bayern-oppgjøret.

Gjestene fra Tyskland sliter også med skadede angripere. Alexander Zickler og Roque Santa Cruz er begge ute med langtidsskader. Denne uken fikk de også besøk i sykestua av Claudio Pizarro (ryggskade) og Vahid Hashemian (ankelskade).

Ajax (Nederland) - M. Tel-Aviv (Israel):
TV 2 Nettavisens tips: 3-0

Ingen av disse lagene har scoret de første to rundene av Champions League. Maccabi Tel Aviv skal uansett være en langt svakere motstander for Ajax enn Juventus og Bayern. Hjemmelaget viste derimot tegn til dårlig form i helgen, da klubben for første gang i historien tapte hjemme for Heerenveen, 1-3. Rafael van der Vaart mistet seriekampen etter å ha pådratt seg en skade i landskampen mot Finland. Samtidig er spissen Mauro Rosales uaktuell, mens keeper Maarten Stekelenburg håper å være tilbake. Hatem Trabelsi var tilbake etter åtte måneders avbrekk.

Israelerne skuffet også i sin hjemlige serie, med 1-1 mot tabellbånn Hapoel Nazereth FC. Liran Cohen er friskmeldt etter en ankelskade. Den brasilianske forsvareren Marcio Giovanini spilte I helgen med ansiktsmaske for å beskytte en brukket nese, og er også med i trener Nir Klingers planer denne gang.

Gruppe D:
Sparta Praha (Tsjekkia) - Manchester United (England):
TV 2 Nettavisens tips: 1-2

Sparta Praha spilte svært overbevisende i sist hjemmekamp, mot Lyon. Likevel stakk franskmennene av med alle poengene. Dersom Praha-klubben skal ha noen som helst sjanse for avansement bør de ta poeng i dag – og helst alle tre. Tidligere United-spiller Karel Poborsky håper å være tilbake etter en strekk i leggen. Tsjekkeren floppet i Manchester-klubben, og har utvilsomt behov for å vise frem en bedre side. Han er imidlertid ikke bitter:

- United er fremdeles det beste laget i verden for meg, og jeg har en enorm respekt for klubben, forteller Poborsky til BBC.

United stiller uten Rio Ferdinand, som blir hjemme for å delta i sin bestemors begravelse. Keane og Furtune er heller ikke med til Tsjekkia. Derimot er det ventet gjensyn med Wayne Rooney, som spilte strålende hjemme mot Fenerbahçe.

Fenerbahçe (Tyrkia) – Lyon (Frankrike):
TV 2 Nettavisens tips: 0-1

Det blir jevnt når Lyon gjester Tyrkia. Begge lag leder sine hjemlige serier. Pierre van Hooijdonk ble matchvinner i helgen, da Fenerbahçe slo Gaziantepspor 1-0 på bortebane. Tyrkernes brasilianske playmaker Alex stod over fordi han ikke rakk flyet tilbake til Tyrkia fra landskamp, men er tilbake nå.

Juninho Pernambucano er usikker for Lyon, grunnet en ankelskade han pådro seg i landskamp for Brasil. Sylvain Wiltord spilte ikke i 4-0 seieren mot Caen, fredag, men er tilbake tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere