*Nettavisen* Sport.

- Liverpool skjelver nok i buksene nå

Foto: Stephen Pond / Pa Photos /NTB Scanpix

Mener Juan Mata kan skyte Manchester United til Champions League.

23.01.14 12:55

Sjefsredaktør Dag Langerød i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, er strålende fornøyd med at klubben i hans hjerte er i ferd med å sikre seg Juan Mata.

Chelsea-spilleren skal være kun timer unna å signere for de røde, og Langerød tror og håper dette kan bli et vendepunkt for den regjerende seriemesteren.

- En offensiv trio bestående av Wayne Rooney, Robin van Persie og Juan Mata skremmer vannet av de fleste. Jeg antar at lag som Liverpool og Tottenham skjelver litt i buksene med tanke på topp fire-plassering nå, sier Langerød til Nettavisen.

Langerød tror Mata kan ha en tilsvarende effekt på United, som Mesut Özil hadde for Arsenal da han signerte for Nord London- klubben i sommer.

- Han vil forhåpentligvis heve nivået på spillerne rundt seg. Vi fremstår fryktelig akkurat nå, og trenger definitivt en boost, understreker han.

Kritisk Neville
Mange mener Juan Mata er feil mann for United, og argumenterer med at situasjonen er mer prekær i andre posisjoner.

Spesielt behovet for en venstreback og en sentral midtbanespiller, har blitt trukket frem.

Blant de som har hevet sin røst, er tidligere United-back, Gary Neville.

- Jeg er ikke sikker på om han passer helt inn i Uniteds fotballfilosofi. Men kanskje enda viktigere: hvor skal han spille?

- Med Rooney og van Persie skadefrie, må Mata eventuelt belage seg på å operere i en kantrolle. Da må enten United eller Mata tilpasse seg, sier Neville, ifølge Sky Sports.

Langerød er imidlertid av en annen oppfatning.

- Neville har et poeng. Under Ferguson har vi hatt en filosofi hvor vi har benyttet oss av klassiske vinger i enten 4-4-2 eller 4-4-1-1.

- Jeg er derimot ikke så sikker på at det er slik David Moyes ønsker at laget skal fremstå. Da han var i Everton hadde han vel ikke for vane å spille med ordinære kantpillere.

- For eksempel var det vel stort sett Steven Pienaar som spilte foran Leigthon Baines på venstrekanten. Og han liker jo å trekke innover i banen, litt sånn som Mata har gjort i Chelsea, når han har blitt skjøvet ut på kanten, sier Langerød.

- Store endringer
United-redaktøren tror Mata blir den første av en rekke klassespillere som vandrer inn portene på Old Trafford i 2014.

- Etter det jeg erfarer, er klubben på konstant jakt etter spillere. Og da snakker vi om spillere i ypperste verdensklasse.

- Derfor var det et enkelt valg da Mata ble tilgjengelig. Spillere av det kaliberet er sjeldent oppnåelige i januarvinduet, sier Langerød.

Han påpeker at det derfor er liten grunn til å tro at det kommer flere storfisker i januar.

- Venstrebacken og den sentrale midtbanespilleren kommer definitivt. Men sannsynligvis ikke før til sommeren. Da blir det enorme utskiftninger i spillerstallen.

Slutten for Kagawa?
Langerød innrømmer at den offensive kabalen blir vanskelig å legge med Matas ankomst. Han understreker at klubben har mange som kan spille i rollen bak spissen. Inkludert Wayne Rooney og Robin van Persie.

Derfor tror United-redaktøren at spesielt én spiller nå må belage seg på å pakke sakene.

- Jeg blir svært overrasket hvis Shinji Kagawa er United-spiller når vi skriver 2015, sier han.

- Trengte en ving
Til tross for at Mata i utgangspunktet trives best med frie tøyler sentralt, tror Langerød at spanjolen vil bli benyttet ute på kanten i første omgang.

- Det er vel kun Valencia som får godkjent av vingene våre så langt denne sesongen. Også spørs det hvordan man skal definere Januzajs rolle i laget.

- Vi trenger uansett produktivitet i den fasen av spillet, og Mata har jo helt fantastiske tall å vise til i Premier League, sier en svært fornøyd Langerød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.