*Nettavisen* Sport.

- Liverpool skylder 864 mill.

Foto: (newanfield.co.uk)

Liverpool-aksjonær Steve Morgan mener gjelden er mer enn fire ganger så stor som regnskapet viser.

24.02.06 14:34

Morgan, som tidligere har forsøkt å overta de rødkledde, hevder klubbens gjeld er på vel 864 millioner kroner. 2005-regnskapet viser 201 millioner i gjeld.

Steve Morgan sa på torsdagens årsmøte at det skjuler seg betydelig gjeld bak regnskapstallene.

- Nå man tar med kreditorene og den forverrede finansielle situasjonen, tror jeg gjelden ligger på vel 73 millioner pund (864 millioner kroner, jour. anm.). Vi trenger nye investeringer, for dette er en farlig utvikling, sa Morgan, som er klubbens tredje største aksjonær.

Han mener det haster å få den nye banen, Stanley Park, som tar 60.000 tilskuere, på plass. Men det knytter seg fortsatt betydelig usikkerhet rundt finansieringen av Anfields arvtager.

- Manchester United tjener fortsatt dobbelt så mye som oss på kampdager. Nå trenger klubben øyeblikkelige investeringer, poengterte Steve Morgan.

Som ikke bare talte for sin syke mor.

- Vi er enige i at det trengs mer penger for å opprettholde suksessen på banen og for å reise den nye arenaen, sa direktør Keith Clayton.

Årsmøtet ble fortalt at det vil ta fire år før Stanley Park står ferdig, skriver Liverpool Echo. Men det er hvis byggingen starter i dag. Det er dobbelt så lang tid som Liverpool tidligere har anslått.

Ifølge BBC kan de røde vise til brutto-overskudd på 89 millioner kroner og en omsetning på 1,43 milliarder. Liverpool økte omsetningen med 32 prosent i fjor og bruker 53 prosent av omsetningen på lønninger (757,5 millioner kroner).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag